Fotó: Pollreisz Balázs Facebook

Nem ment el a győri polgármesterjelölti vitára, a fideszes Dézsi Csaba András

Farkas Bazsi
2020. január 20. hétfő, 20:03
Pollreisz szerint a fideszes jelölt a pártközpont utasítására futamodott meg a vitától.

Ma este az azonnali.hu szervezett polgármesterjelölti vitát Győrben. A városban most vasárnap rendeznek polgármester választást az után, hogy az október 13-i voksoláson polgármesternek választott Borkai Zsolt lemondott a tisztségről.

 

A mai vitán ott volt Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület), Dittrich Imre (Független), Géber József (Mi Hazánk), Hajnal János (Független), Kirchfeld Mária (Független), és Pollreisz Balázs (MSZP, Momentum, Jobbik, LMP, DK) is. Egyedül Dézsi Csaba András a Fidesz-KDNP jelöltje nem ment el. 

 

Pollreisz Balázs a vita után egy nyilvános levélben szólította meg Dézsit. Ezt most változtatás nélkül közöljük.

 

Tisztelt jelölt úr!

Ma este azzal, hogy nem jött el a választók által szorgalmazott polgármester-jelölti vitára, cserben hagyta a szavazóit.

Amikor először hallottam néhány napja, hogy nem kíván részt venni a rendezvényen, nem akartam elhinni a hírt.

Egyszerűen azért, mert az Ön sportokhoz köthető múltja miatt elképzelhetetlennek tartottam, hogy ne nézzen szembe ellenfelével és elfusson egy megmérettetés elől. Tulajdonképpen, hogy ezt a Fidesz pártközponttól való félelme, esetleges megfelelés, vagy valamilyen politikai számítás miatt tette, a végeredmény szempontjából mindegy...


Tudnia kell, hogy a vita, a véleménycsere, alapvető elvárás egy demokráciában. Ahol nem diktátumok, nem kinyilatkozások formájában kommunikál egy jelölt. Oda mer állni egy másik politikussal vitázni, és érveivel, gondolataival tájékoztatja a választóit. Teszi ezt azért, mert tiszteli közösségét, városát. Elmondja amit a városvezetésről gondol, mert azt is tudja, hogy így minden ígérete számonkérhető. Mivel hiszek ezekben a gondolatokban én ezt képviseltem ma este.

És még valami.

Ha egy jelölt biztos a programjában, tiszták és egyenesek a szándékai, nem hallgat a pártapparátus megmondóembereire és nem alkalmaz ilyen köddé válós politikai bűvésztrükköket…

Ön azonban mégis így tett, városunk polgárai pedig döntenek most vasárnap január 26-án a polgármester választáson, hogy mit várnak el egy politikustól .

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás