Dézsi: Az előnytelen szerződéseket felbontottuk

Pintér Bence 2020-03-11 13:52:00
A győri polgármester szerint a miniszterelnök kedvenc sportújságírója túlbuzgómócsing, a győri polip felszámolása pedig elkezdődött.

Interjút közölt Győr polgármesterével, a fideszes Dézsi Csaba Andrással a Szemlélek. Az interjú első felében leginkább az ETO FC Győr és a polgármester közötti szóváltásról volt szó, ami mára rendeződött, miután a felek újra leültek tárgyalni, az interjúban azonban Dézsi reagált arra is, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György is megfeddte a polgármestert.

Dézsi szerint Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, Szöllősi egy igazi „túlbuzgómócsing”

aki anélkül ír, hogy tájékozódna. Kifejezte: megdöbbentő, hogy Szöllősi egy ilyen patinás lap főszerkesztője és futballnagykövet is lehet.

A fociról a politikára áttérve a győri polgármester dicsérte Orbán Viktort, akinél jobb miniszterelnöke nem is lehetne az országnak szerinte, és kifejezte: meglepte, hogy Győrben viszont majdnem 40 százalékot kapott az ellenzéki jelölt annak ellenére, hogy a fideszes többségű közgyűléssel nehéz lett volna együttdolgoznia. Dézsi szerint feladata, hogy bebizonyítsa: az ellenzékre szavazók rosszul döntöttek, ő pedig egyébként továbbra is 140 ezer győri polgármestere akar lenni, ezt jelzi, hogy befogadta a költségvetésbe is Pollreisz Balázs szocialista képviselő javaslatait.

A győri polipról is szó esett: a polgármester szerint nyitott városházát kíván létrehozni, és talán már most is látszik szerinte, hogy „a hozzáférhetőség egységes lett a város vállalkozásai, lakói, beruházói számára”. Kiemelte: nála nem lehet embereket beajánlani pozícióra, ez nem működik, mivel ő csak a teljesítményt nézi. Ismét elmondta, hogy minden szerződést átolvas, mielőtt aláírja, a korábbi előnytelen szerződéseket pedig már fel is bontották.

„Dobtam vissza közbeszerzést is, mert úgy láttam, nem helyénvaló, ha három pályázó közül kettő nem adja be a hiánypótlást, és épp a legdrágább ajánlatot tevő adta be, így ő nyert volna. Körülbelül háromszor hozták vissza megszokásból elém, hogy írjam alá, különben kétmilliós büntetést kell fizetnünk. Én viszont úgy gondoltam, hogy a becsületem és a város becsülete megér ennyit, be is fizettük a büntetést, az a közbeszerzés érvénytelen lett. Lassan épülnek le a régi reflexek, de én szeretem az egyenes utat” – mondta.

A polgármesteri iroda folyosójáról leszedett márványtábla kapcsán elmondta: azt nem az általa sikeres polgármesternek tartott szocialista Balogh József szerepeltetése, hanem a nyilasok által kinevezett polgármester miatt szedette le, és már kirakásakor is tiltakozott ellene. Szerinte megdöbbentő, hogy nyílt levelében Balogh József elbagatellizálja a nyilasok által kinevezett polgármester tevékenységét.

A teljes interjú a Szemléleken olvasható.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.