Ötven vasútállomást újít fel a MÁV, de a győri nincs köztük

Pintér Bence 2020-01-02 13:57:00
Évek óta még rendes váró sincs a győri állomáson, de a 2023-ig tartó komplex programba most se kerül bele.

A legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó, komplex felújítási programot hirdetett a MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezéssel – derült ki a vasúttársaság honlapjáról. Mint írják, a MÁV „kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása”.

Ráférne a felújítás, szépítés és bővítés a Győr belvárosában álló, 1953 és 1958 között épült szocreál állomásépületre is,

a győri vasútállomás azonban egyelőre nem került bele a programba.

Míg programban több állomáson is leginkább egy alapos festésről és tatarozásról van szó, illetve P+R, illetve B+R parkolók kialakításáról, addig a győri vasútállomás problémái túlmutatnak ezen. Persze ráférne egy alapos tatarozás is, valamint parkolókból is elég szűkösen áll a belvárosi oldalon, de még nagyobb gond, hogy az egész épület nincs akadálymentesítve, és hogy az aulán kívül nincs kialakítva olyan utasváró, ahol le lehetne ülni.

Érdekes módon egyébként az utastájékoztató rendszer vígan üzemel az évek óta lezárt váróban, ahol elvileg valamikor majd kormányablak fog nyílni, ám ez évek óta nem valósul meg, pedig a kormányablak miatt még akadálymentes feljárót is építettek magához az épülethez – a peronokhoz nem –, amit aztán hetekig nem lehetett használni csak azért, mert a kormányablak megnyitására vártak – és várnak azóta is, sőt, egyébként 2013 óta.

Hogy történik-e valaha előrelépés a vasútállomás ügyében, könnyebb lesz-e rajta valaha kerekesszékkel, vagy babakocsival közlekedni, az nyilván függ a polgármesterválasztás eredményétől is: lapunk megkérdezte a jelölteket, hogy mit lépnének a vasútállomással kapcsolatban, amint válaszolnak, jelentkezünk.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.