Csak egyetlen plakátfelülete maradt a sárvári ellenzéki összefogásnak

Fehér Buda 2019-06-30 08:16:00
Ketten is szerződést bontottak velük a közelmúltban.

"Azt tapasztaljuk, hogy a mai Magyarországon egyáltalán nem egyformák a versenyfeltételek a politikai életben” – mondta Németh Zsolt, a sárvári ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje az Ugytudjuknak. A képviselő azt mondja, hogy demokrácia ugyan nagyon bonyolult dolog, de abban talán minden szabadságszerető állampolgár egyetért, hogy ha valahol irreálisan megbillen az egyensúly, akkor ott nem beszélhetünk egyenlő feltételekéről. 

Németh szerint manapság az ország kisebb városaiban és településein semmilyen független közmédia nem létezik, talán nem is tudnának megélni. Azonban nem ez az egyetlen olyan terület, ahol az állampárthoz kötődő tulajdonosok lekorlátozzák a lehetőségeket, a polgármesterjelölt ugyanis arról számol be, hogy egyre kevesebb helyen jelenhetnek meg a plakátjaik Sárváron.

"A mozgalmunk és egyesületünk az elmúlt időszakban két különböző helyen is úgy járt, hogy nem hosszabbították meg, illetve felmondták a velünk szerződést, “mondvacsinált” indokokra hivatkozva” – nyilatkozta a képviselő a lapunknak. Németh azt is elmondta, hogy Sárváron így már csak egyetlen helyen maradt lehetősége a Mindenki Sárvárért Mozgalomnak és a Híd a Jövőnkért Egyesületnek arra, hogy óriásplakátok helyezzenek ki. Ezen a helyen azonban korábban ismeretlenek megrongálták az összefogás plakátját, a képviselő reméli, hogy a későbbiekben nem fog ez még egyszer megismétlődni:

Fényes nappal dobálták meg festékkel a sárvári ellenzéki összefogás óriásplakátját

Farkas Bazsi Rendőrségi feljelentést tett az egyesület. A Fidesz EP plakátja mellett áll az önkormányzati választásokra készülő ellenzéki összefogás, a HÍD a Jövőnkért Egyesület hirdetése Sárváron a Sársziget utcában. Az Egyesület plakátja a múlt héten került ki. Ma reggelig nem is volt semmi baja. Délelőtt azonban valaki festékkel dobálta meg.

Németh független polgármesterjelöltként a legutóbbi testületi ülésen arra kérte Kondora Istvánt, Sárvár jelenlegi polgármesterét, hogy egyértelműen határolódjon el az ilyenfajta cselekedetektől, és magától a rongálástól is. Németh azt is kérte a polgármestertől, hogy álljon ki azért, hogy kampány megfelelően komfortos és magasztos legyen, de a polgármesterjelölt azt mondja, hogy sajnos nem kapott egyértelműen pozitív biztatást erről. 

Németh Zsolt most azért fordult a nyilvánosság felé, mert azt szeretné, hogy egy ötcsillagosnak mondott városban többet ne forduljanak elő ilyen ügyek. Azt mondja, hogy az igazán jó az lenne, ha a város jövőjéről élőben, nyilvánosan és kompetens módon, független moderátor bevonásával lehetne vitafórumot szervezni. Németh Zsolt és a Híd a Jövőnkért Egyesület addig is egyértelműen elhatárolódik a negatív cselekedetektől, de a demokrácia jegyében, valamint a jövőbeni töretlen fejlődés kapcsán szívesen egyeztetné nyilvánosan az álláspontjait a város jövőéről.
 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”