Csak a szokásos: tovább esett a Vas Népe és a Kisalföld eladási példányszáma

Farkas Bazsi 2020-12-22 17:23:00
A Vasi napilap alig van 26 ezer eladott példány felett. Győr-Moson-Sopron megyében 36 ezer körül fogy a lap.

Mivel a második negyedéves adatokat - állítólag a kiadók kérésére - nem tette közzé a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség, így némi meglepetés volt ma, hogy a harmadik negyedéves adatok kikerültek a MATESZ oldalára - szúrta ki a Magyar Hang.

Idén májusban, az első negyedéves jelentéskor írtunk róla, hogy a Vas Népe egy év alatt közel 2500 előfizetőt veszített, így a statisztika szerint 28 ezer 169 lapot adnak el naponta. 

Tovább csökkent a Vas Népe és a Kisalföld eladási példányszáma

Kikerültek a legfrissebb adatok a MATESZ, vagyis a Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetség weboldalára. Ezek alapján pedig tovább csökkent mind a Vasi, mind pedig a Győr-Moson-Soproni napilap eladott példányszáma. A Vas Népe éppen, hogy el tud adni 28 ezer példányt a megyében. Ez összevetve a tavaly ilyenkori adattal jó két és fél ezres vásárlóvesztést jelent.

A Kisalföld pedig 5000 napi vásárlót veszített ezen időszak alatt, így a Győr-Moson-Sopron megyei napilap 40 ezer 277 napi statisztikát produkált 2020 első negyedévében.

A most kijött számok szerint az újságok napi példányszámai még tovább estek. A Vas Népe naponta 26 ezer 323, míg a Kisalföld 36 ezer 520 példányt értékesít naponta. 

Titkosították a Vas Népe eladási adatait

Az utolsó előtti pillanatban, azaz szeptember 29-én tette közzé éves beszámolóját a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában lévő MediaWorks Zrt. - írja az Átlátszó. A beszámoló szerint a cégbe tavaly szeptemberben olvadt be az egykor Andy Vajna tulajdonában álló Avalue Befektetési Kft., az Inform Média Lapkiadó Kft., a Juhász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a K4A Lapkiadó Kft., a szintén egykori Vajna-tulajdon LAPCOM Zrt.

Az Ugytudjuk.hu értesülései szerint a Vas Népe Szombathelyen értékesített lapszáma 3-4000 darab körül van összesen. 

A Magyar Hang kiemeli, hogy a legtöbbet a Nők Lapja esett (nagyjából 18 ezret), de jelentőset esett a NER-kézbe került Szabad Föld (4 ezer) is. A HVG nagyjából kétezer, a 168 óra közel ezerötszáz, a Magyar Demokrata nyolcszáz példánnyal esett.

Fotó: Magyar Hang

Az auditált országos napilapok közül a Nemzeti Sport négyezer, a Népszava két és félezer értékesített példánnyal csökkent kilenc hónap alatt. A friss számok alapján így az egyetlen sportnapilapból átlagosan naponta már csak 23 ezer példány fogy, a Népszavából pedig 17 ezer. A Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti napilapot nem auditálják, így annak eladásairól nem tudni pontosat – piaci információk szerint jelenleg 10 ezer körüli példányszámban fogyhat. 

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.