Bolgár György nem tett lakatot a tollára

ugytudjuk.hu 2020-11-08 08:49:29
Beszéljük hát meg, milyen is a Szextett

Pár hete jött ki, máris sikertörténet Bolgár György legújabb könyve, a Szextett. Az ismert riporter, aki most a Klubrádió Beszéljük meg! című műsorát (is) vezeti, ezúttal sem tett lakatot a tollára.

A történet az elektronikus levelezés ma már a legtöbbek számára érhető, amúgy banális világból merít. A világhálón rákeresünk egy névre, legyen az egy régi szerelem, futó kaland. Mondjuk Martina, aki csehszlovák, ráadásul a boldog '68-as időkből.

Martina... Ő a kéthetes, véletlenül megismert és felszedett partner egy friss szakítás után. Aki keres és aki megtalál, az Buda, a nem is sikertelen filmrendező. Nyugdíjas, ideje az van, felesége rá sem hederít. Vagy teniszezik, vagy rendel, mivel orvos.  

Aztán Martina váratlanul ráír a világ másik végéből és elkezdődik egy különös, bizarr szexuális élményekkel tarkított, jobbára egyoldalú – Buda generálta – e mail folyam. Amely az idő előrehaladtával egyre vadabb fordulatokat vesz.

A főhős nem rejti véka alá a nőknél elért sikereit, sem azt, hogy ő tulajdonképpen elszenvedte velük és általuk a gyönyörűséges hónapokat éveket. Mivel női őt akarták, teljességgel. De az sem volt elég nekik, mert lelki „megsemmisítésére" játszottak, magukba akarták olvasztani testileg, lelkileg.

Martina válaszai talányosak és hidegek. Amire utal, arra Buda nem emlékszik, amit Buda kér, azt elkeni. Aztán kiderül: Martina, a szép és okos csehszlovák lány egy angol lord szexrabszolgája lett, miután az elvette feleségül. Majd eladta, mint választói malacot a piacon. De ezt is Buda nyomozza ki, korabeli újságcikkek alapján.  

A levelek egyre sűrűbben íródnak, világossá válik, ahogy van női Me-too, úgy van férfi is. Mert Buda igenis szerette feleségeit, így a gyönyörű színésznőt, az okos és szexis ügyvédnőt és a sportos orvosnőt. De mellette szereti Dorottyát, a szeretőt és végül, már hetvenesen, a szomszédban forgalmazó luxusprostit. Ha már az asszony állandóan teniszezik...

„Az idős férfinak akkor van esélye a fiatal nőknél, ha gazdag. Vagy ha kimagasló intellektuális élményt tud nyújtani. De leginkább akkor van, ha mindkettővel rendelkezik. Ez esetben élete végéig válogathat", írja Buda. Az ő női a filmjein át közelítettek felé és talán ebbe a világba és nem belé szerettek. A kérdés azonban nyitva marad.  

Majd jön a drámai csúcs, egy éjjelen Buda a kertjében síró csecsemőt talál. Valaki odatette, a filmes az utolsó pillanatban menti meg és viszi a kórházba.  Az incidens aztán fura fordulatokat vesz... De ezt már derítse ki a kedves olvasó.

Bolgár könyve élvezetes, még ha el is jut a trágárság küszöbéig. Mentségére szóljon, hogy ezt azért magas nívón és amolyan adys-módra teszi (Héja nász az avaron). A könyv fővonala, a szex-kitettség nem újkeletű, számos művészeti alkotás folyamatos témája. De Bolgár hozzátesz az egészhez valamit, ami miatt igazán érdemes a figyelmünkre ez a mű: briliánsan ír!

Ez pedig nem kis szó manapság, amikor egyre többen felejtik el a Gutenberg-galaxist, vagy rekesztik magukat kívülre. Élmény a regényben regény megoldás is, amikor, úgymond, a főhős csatolmányban komplett film novellákat küld Martinának – azaz nekünk, olvasóknak. Szó mi szó, az egyik ilyen filmnovella – a kínai bölcseletes – még az alapsztorin is átüt...

Az alkalmazott írói stíl, a bolgári szókimondás nem öncélú: a szerző újból rögzíti a férfi-női kapcsolatrendszer történelmileg szükségszerű alapvetését: se vele, se nélküle. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.