Biztos munkahelyeket, gazdasági reformot ígér Győrben a civil jelölt

Pintér Bence 2020-01-13 18:23:00
A várost vitték eddig balra, vitték jobbra, de Balla Jenő azt mondja, hogy egyenesen előre vinné.

Nem csak az ellenzék közös polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs, illetve a Fidesz jelöltje, Dézsi Csaba András hirdetett programot a január 26-i polgármesterválasztás előtt Győrben: az október után most is induló független ökormányzati képviselő, Balla Jenő is összeszedte, hogy mit tenne a várossal.

A sajtótájékoztatón ismertetett program első pontja szerint Győrben biztos munkahelyek kellenek: Balla szerint ez azt jelenti, hogy a városnak az Audi mellett is több lábon kell állnia. Szerinte fájó, hogy több nagymúltú cég gyártását részben vagy egészben elvitte Győrből, gondoljunk csak például a Graboplastra, aki Tatabányán ill. Kecskeméten alapított új gyáregységet, vagy a Kravtex-Kühne cégcsoportra, aki továbbra is Mosonmagyaróvárra fókuszál.

A második pont szerint nem jó gyakorlat, hogy a mostani helyzet szerint egy városi beruházást elnyer egy fővállalkozó, majd végül alvállalkozók alvállalkozóinak láncolatán keresztül valaki elvégzi az adott munkát. „Legszerényebb számítások szerint is minimum 15 százalékos költségcsökkentést lehetne elérni, ha a város a munkát ténylegesen elvégző vállalkozóval szerződne le” – írja Balla.

Az autóbuszpark modernizálása az Összefogás Győrért jelöltje szerint is fontos dolog,

és sajnálja, hogy a városba érkezett buszok közül nem adhatott át ő is egyet, ha már ugyanúgy önkormányzati képviselő és polgármesterjelölt, mint a fideszes Dézsi Csaba András, aki a kormánypárti sajtó kamerái előtt fogadta a buszokat Győrben. A negyedik pont szerint Balla bérlakásprogramot indítana Győrben, egyrészt a rászorulók megsegítésére, másrészt pedig azért, hogy hiányszakmákban dolgozó munkavállalókat csábítson Győrbe.

Az ötödik pont a hulladékgazdálkodásról szól, hiszen az októberi választás előtt hiába jelentett be reformokat a győri szolgáltató, a szelektív kukák még most is szörnyen festenek a városban. Balla szerint a szemét jelentős része levegő, így további lehetőség van a hulladék tömörítésében mind a kommunális hulladék, mind a szelektíven gyűjtött hulladék tekintetében.

Mint írja, ő mechanikus tömörítővel tömöríti a szemetét, amiről fel is tett egy videót az internetre:

Balla szerint a városnak komoly turisztikai fejlesztésekre is szüksége van, hiszen jelenleg nincs egy igazán magas minőségű szálloda, nincs egy olyan jó zenei fesztivál, mint a MediaWave volt egykor, visszahozná Győrbe Gáti Oszkár színházát is,

emellett elgondolkodna például egy delfinárium építésén,

hiszen ilyen jellegű intézmény például nem nagyon van a környéken. Emellett felélesztené a győri futsalt is.

Balla nyitott városházát, jobban számonkérhető képviselőket szeretne, emellett differenciátan költene a városrészekre, tehát az elmaradottabb, fejlesztésre szoruló városrészek magasabb támogatási összeghez jutnának polgármestersége alatt.

Programját így zárja: „Gyönyörű városunkat az elmúlt években, évtizedekben vitték balra, vitték jobbra. Én civil, pártoktól független jelöltként viszont ELŐRE szeretném vinni végre Győr városát!”

A teljes program itt olvasható.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.