Biztos munkahelyeket, gazdasági reformot ígér Győrben a civil jelölt

Pintér Bence 2020-01-13 18:23:00
A várost vitték eddig balra, vitték jobbra, de Balla Jenő azt mondja, hogy egyenesen előre vinné.

Nem csak az ellenzék közös polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs, illetve a Fidesz jelöltje, Dézsi Csaba András hirdetett programot a január 26-i polgármesterválasztás előtt Győrben: az október után most is induló független ökormányzati képviselő, Balla Jenő is összeszedte, hogy mit tenne a várossal.

A sajtótájékoztatón ismertetett program első pontja szerint Győrben biztos munkahelyek kellenek: Balla szerint ez azt jelenti, hogy a városnak az Audi mellett is több lábon kell állnia. Szerinte fájó, hogy több nagymúltú cég gyártását részben vagy egészben elvitte Győrből, gondoljunk csak például a Graboplastra, aki Tatabányán ill. Kecskeméten alapított új gyáregységet, vagy a Kravtex-Kühne cégcsoportra, aki továbbra is Mosonmagyaróvárra fókuszál.

A második pont szerint nem jó gyakorlat, hogy a mostani helyzet szerint egy városi beruházást elnyer egy fővállalkozó, majd végül alvállalkozók alvállalkozóinak láncolatán keresztül valaki elvégzi az adott munkát. „Legszerényebb számítások szerint is minimum 15 százalékos költségcsökkentést lehetne elérni, ha a város a munkát ténylegesen elvégző vállalkozóval szerződne le” – írja Balla.

Az autóbuszpark modernizálása az Összefogás Győrért jelöltje szerint is fontos dolog,

és sajnálja, hogy a városba érkezett buszok közül nem adhatott át ő is egyet, ha már ugyanúgy önkormányzati képviselő és polgármesterjelölt, mint a fideszes Dézsi Csaba András, aki a kormánypárti sajtó kamerái előtt fogadta a buszokat Győrben. A negyedik pont szerint Balla bérlakásprogramot indítana Győrben, egyrészt a rászorulók megsegítésére, másrészt pedig azért, hogy hiányszakmákban dolgozó munkavállalókat csábítson Győrbe.

Az ötödik pont a hulladékgazdálkodásról szól, hiszen az októberi választás előtt hiába jelentett be reformokat a győri szolgáltató, a szelektív kukák még most is szörnyen festenek a városban. Balla szerint a szemét jelentős része levegő, így további lehetőség van a hulladék tömörítésében mind a kommunális hulladék, mind a szelektíven gyűjtött hulladék tekintetében.

Mint írja, ő mechanikus tömörítővel tömöríti a szemetét, amiről fel is tett egy videót az internetre:

Balla szerint a városnak komoly turisztikai fejlesztésekre is szüksége van, hiszen jelenleg nincs egy igazán magas minőségű szálloda, nincs egy olyan jó zenei fesztivál, mint a MediaWave volt egykor, visszahozná Győrbe Gáti Oszkár színházát is,

emellett elgondolkodna például egy delfinárium építésén,

hiszen ilyen jellegű intézmény például nem nagyon van a környéken. Emellett felélesztené a győri futsalt is.

Balla nyitott városházát, jobban számonkérhető képviselőket szeretne, emellett differenciátan költene a városrészekre, tehát az elmaradottabb, fejlesztésre szoruló városrészek magasabb támogatási összeghez jutnának polgármestersége alatt.

Programját így zárja: „Gyönyörű városunkat az elmúlt években, évtizedekben vitték balra, vitték jobbra. Én civil, pártoktól független jelöltként viszont ELŐRE szeretném vinni végre Győr városát!”

A teljes program itt olvasható.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.