Fotó: CNN

Bizarr története van az unikorniskutya szarvának

ugytudjuk.hu
2019. november 18. hétfő, 19:29
Nem annyira cuki a sztori, mint elsőre gondoltuk.

A múlt héten írtunk arról a kiskutyáról, aki plusz egy farokkal született. Narwhal extra farka a homloka közepéből nőtt ki, ezért pont úgy néz ki, mintha egy kis unikornis volna. 

 

Narwhalt azóta több állatorvos is megvizsgálta, az egyikük pedig rájöhetett a csodaszarv titkára. A kiskutya második farka ugyan semmihez sem kapcsolódik, így nincs igazi jelentősége, de eltávolítani sem akarják az orvosok, hiszen nem árt az egészségének.

 

Az orvosok egyelőre azonban nem adják örökbe a kiskutyát, mert elképzelhető, hogy a pubertás érkezésével Narwhal extra farka is növekedésnek indul, ez viszont már problémákat jelenthet a négylábú számára. Ennek ellenére már 300-nál is több jelentkező jelezte a kiskutyát nevelgető állatvédő csoport felé, hogy szeretnék örökbe fogadni a picit.

 

Most azonban a Time azt írja, az egyik orvos, úgy tűnik, megoldotta a kiskutya rejtélyét, szerinte ugyanis Narwhal szarva azért jött létre,

 

mert az anyaméhben bekebelezte az ikertestvérét.

 

Horrorsztorinak hangzik, de igaz lehet a feltevés. Egy fejlődő magzat akkor kebelezi be az ikertestvérét, amikor az még az anyaméhben, a fejlődésük korai szakaszában meghal. Ha ez a terhesség későbbi szakaszában történik, akkor annak olyan látható jelei lehetnek, mint például Narwhal farka.

 

Az embereknél sem ritka jelenség, hogy egy iker a terhesség alatt eltűnik, a tudósok szerint nyolcból egy ikerterhességnél történik ilyen, sokszor erre azonban sem a szülők, sem az orvosok nem jönnek rá. A tudósok szerint az ikertestvér bekebelezésének az az oka, hogy a terhesség elején mindkét magzat küzd a táplálékforrásokért, ez okozhatja a gyengébb embrió elhalását.

 

Az állatorvos ugyan bevallotta, nincs rá mód, hogy igazolják az elképzelését, hiszen ahhoz látniuk kellett volna a terhesség első szakaszait is. Szerinte egyébként az is elképzelhető, hogy a kiskutya csak spontán növesztett egy második farkat, valahogy úgy, mint ahogy az emberek néha egy hatodik ujjat is növesztenek az anyaméhben.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás