Bepiálva húzta rá a kormányt egy sofőr a mellette haladóra, aki aztán árokba hajtott Szombathely közelében

Vágvölgyi Bálint
2019. október 22. kedd, 15:41
A vádlott ráadásul elhajtott a helyszínről. Most vádat emeltek ellene.

A Szombathelyi Járási Ügyészség cserbenhagyás és ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan okozott balesetet, majd otthagyta a helyszínt 2018 februárjában, Szombathely közelében.

 

A  vádirat szerint a vádlott enyhe fokban ittasan vezette a gépkocsiját, a párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, amikor irányjelzés nélkül úgy váltott sávot, hogy nem adott elsőbbséget a külső forgalmi sávban érkező autósnak. A sértett fékezett és jobbra kormányozta a gépkocsiját, hogy elkerülje az ütközést, azonban a hóval borított útpadkán az autó megcsúszott és az árokba borult.

 

A vádlott észlelte a balesetet, de megállás nélkül továbbhajtott. A sértett nem sérült meg, és az időközben megérkező felesége személygépkocsijával a vádlott után ment, akit meg is talált egy közeli parkolóban, ahonnan együtt tértek vissza a baleset helyszínére.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség halmazati büntetésként pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás