Fotó: Ugytudjuk.hu

Azt mondta az ismert szombathelyi vállalkozó, hogy altató miatt okozott balesetet, most kiderült ivott és kokainozott

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 29. csütörtök, 09:03
Rendesen teletömte magát a sofőr, mielőtt az autóba ült.

Még januárban írtunk arról a balesetről, amit Szombathely egyik ismert vállalkozója okozott. A sofőr a 11-es Huszár útról kanyarodott le a Dr. István Lajos körútra, majd itt több autót is összetört, kocsijával a járda és az úttest között szlalomozott. Végül a körút Paragvári felőli végén "kapcsolták le" 

 

Már akkor felmerült a gyanú, hogy a sofőr ittas volt, esetleg más bódítóval is élt. Akkor közli hozzátartozója keresett meg minket azzal, hogy az autót vezető vállalkozó csupán altatót vett be, emiatt nem tudott nyitott szemmel a kormány mögött maradni. 

 

Az ügyészségtől most érkezett közlemény szerint a sofőr ittas volt é kokaint is fogyasztott. Mutatjuk is a közleményt:

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség bódult vezetés vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyógyszert, alkoholt és kábítószert is fogyasztott, majd autóba ült egy 2019. januári reggelen, Szombathelyen - adott tájékoztatást a Vas Megyei Főügyészség.

 

A férfi enyhén ittasan, mellette bódult állapotban, a vérében egy gyógyszer terápiás dózist meghaladó mennyiségű hatóanyagával és kokain hatóanyagával vezetett, amikor nekiütközött egy parkoló autónak, amit egy villamoselosztóállomásnak lökött. A férfi ugyan megállt és kiszállt a kocsiból, amikor azonban a parkoló autó tulajának hozzátartozója rendőrt akart hívni, ijedtében visszaült a kocsijába és elhajtott.

 

Nem kellett sok idő, a vádlott ismét egy parkoló autónak ütközött, majd felhajtott a kerékpárútra és a járdára, ahonnan visszatért az úttestre. Végül azért állt meg, mert miután többször felhajtott az útpadkára, kitörött a gépkocsi egyik első kereke, így már hiábavaló volt a próbálkozás a menekülésre.

 

A férfinél az előállítás során fehér port is találtak, amiről kiderült, hogy a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű kokaint tartalmaz. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben elzárás mellett járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás