Beginázva a piroson át hajtva, a zebrán gázolt halálra egy nőt, majd menekülés közben áthajtott az áldozatán egy fiatal férfi

ugytudjuk.hu
2019. június 13. csütörtök, 06:23
A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki bódult állapotban vezetett és a zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt Dunakeszin.

A tragédia még 2018 áprilisában történt, amikor egy fiatal férfi az esti órákban autójával Dunakeszi utcáin közlekedett, de előtte GHB-t, azaz Ginát fogyasztott.

 

Vác felé haladt a Fő úton, amikor egy zebrához érve a jelzőlámpa pirosra váltott, így az előtte haladó két autó megállt. A férfi lassítás helyett a gázra lépett, majd megelőzte az előtte megálló két autót és áthajtott a piroson.

 

Itt gázolta halálra az asszonytItt történt a gázolás

 

Ekkor már a zebrán haladt át egy asszony, akit elütött.

 

A gyalogos az ütközés erejétől a 24 métert repült, végül az útpadkára zuhant. Az autót vezető férfi nem állt meg, áthajtott a földön fekvő sértetten, majd elhajtott a helyszínről.

 

Fótra ment, ahol bódultsága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ott két parkoló autónak ütközött. Az ütközések olyan erejűek voltak, hogy mindkét jármű nekicsapódott egy ház kerítésének, ami kidőlt. A férfi ekkor szállt ki az autójából. A rendőrök itt állították elő, majd vették őrizetbe.

 

A zebrán elgázolt asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedetett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

 

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás