A szombathelyi Jobbik beáll a Pro Savaria mögé

Farkas Bazsi 2019-08-15 15:09:00
Közös lesz a lista az önkormányzati választásokon.

A tájékoztatást Balassa Péter (Jobbik) azzal kezdte, hogy megkapta a rendkívüli közgyűlési javaslata a szükséges aláírásokat, sőt, a minimum héthez képest, tizenegyen támogatták. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármesternek így kötelessége lesz összehívnia a testületi ülést, ahol a helyi népszavazás indításának könnyebb lehetősége lesz a téma.

Majd az őszi önkormányzati választás volt a téma. Balassa felvezetőjében azt mondta, hogy továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a korrupció és az antidemokratikus erőkkel szembeszálljon úgy, hogy közben megmaradjon a polgári jobboldali, nemzeti értékeknél.

Ezt követően bejelentette, hogy a Jobbik képviselőjelöltjei a Pro Savaria színeiben indulnak el választáson.

Molnár Miklós (Pro Savaria) kérdésünkre elmondta, ez azt fogja jelenteni, hogy a szavazólapon a jelöltek neve mellett csakis a Pro Savaria neve fog szerepelni.

Ezzel egy jobboldali alternatívát kívánnak nyújtani azoknak, akik kiábrándultak a mostani jobboldali városvezetésből. 

Molnár emlékeztetett, hogy a Pro Savaria 2002-ben is egy olyan töréshullám mentén jött létre, amit akkor a fideszes polgármester, Szabó Gábor nyelvvizsgabotránya okozott. Most ismételten olyan helyzet van a szombathelyi városvezetésben, ami arra a döntésre sarkallta őket, hogy egy másik erővel összefogva képviselhessék a  jobboldalt. 

A város alpolgármestere kiemelte, ők olyan politikai erőt képviseltek eddig is, ami nyíltan ki mer állni a sajtó és a választók elé és nem közleményekben kommunikál azokkal.

Molnár azt is hozzátette, hogy bár korábban Balassával voltak vitáik, egy fél évvel ezelőtt olyan folyamatok indultak el a közgyűlésben ami párbeszédre késztette őket és azonos gondolatok mellett tudtak politizálni.

A Pro Savaria egyik jelöltjét be is mutatta. Németh László, a szervezet delegáltjaként ebben a ciklusban végig az Oktatási és Szociális Bizottságban dolgozott. Németh siketnéma, Molnár pedig azt mondta, hogy annak ellenére tudott felsőfokú végzettséget szerezni, hogy a magyar társadalom még mindig hátrányosan bánik a hozzá hasonló emberekkel. A képviselő, példaként állította Némethet mindenki elé, hiszen, ahogy mondta, csak akkor lehet Szombathely valóban a segítés városa, ha a fogyatékkal élőket valóban tudja a helyi lakosság integrálni.

Egy másik témát felhozva az alpolgármester kiemelte, hogy nem volt könnyű dolguk a jelöltekkel, hiszen  - bár még egyet sem jelentettek be - de máris sokan fenyegetést kaptak, és nem csak ők, de a családtagjaik is. 

Balassa Péter végül kérdésünkre tisztázta, hogy a Jobbik szombathelyi alapszervezete működik tovább, a mostani Pro Savaria támogatás nem jelenti azt, hogy feloszlanak.

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

A teljes ellenzék kinyilvánította: Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal

Közös közleményükben azt írják az ellenzéki pártok, hogy a magyarok nem Európa meggyengítése miatt csatlakoztak az öreg kontinens értékközösségéhez Szent István királyunk idején.

Közös miniszterelnök-jelöltet állít az ellenzék 2022-ben

Azt mondják, elég a lopásból. Korszakváltásra készülnek.

Tisztújítás volt a győri Jobbiknál

A helyi szervezet elnöke ismét Haba Vilmos lett.