Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Vágvölgyi Bálint 2020-12-02 11:34:00
Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

December 3-tól december 20-ig Dániában rendezik a 2020-as Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott mellett szerb színekben az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia két légiósa, Katarina Tomasevics és Marija Agbaba is részt vesz. A torna előtt a szombathelyi klub vezetőedzője, Marosán György mondta el várakozásait a kontinensviadallal kapcsolatosan a klubhonlapnak.

- Nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz az Európa-bajnokságon, hiszen az esetleges pozitív koronavírus-tesztek felülírhatják a viszonyokat. Az első meccsek maguk a tesztelések lesznek, csak utána jöhetnek a rendes mérkőzések. Minden kézilabda-barátnak, illetve szakembernek szerintem az a legnagyobb elvárása, hogy sérülés nélkül menjen le a torna – kezdte Marosán György. - Természetesen azért lehet elemezni az erőviszonyokat, ha úgy nézzük, hogy nem lesz senki pozitív. Talán Norvégia a legnagyobb favoritja a tornának, és Franciaország is topkategóriába sorolható. Az oroszoknak három komoly sérültjük van, ezzel ők picit gyengültek. Kiváló csapata van a hollandoknak is, de azért Polman és Groot hiánya ott érződni fog. Mindig van egy meglepetéscsapat is, ez most talán Szlovénia lehet.

A magyar válogatott a holland, a horvát és a szerb nemzeti együttessel került egy csoportba.

- Természetesen nagyon bízok benne, hogy Magyarország és Szerbia képes lehet meglepetést okozni. A magyar nemzeti együttes nehéz helyzetben van, hiszen zömében Fradi-játékosokra épül, és nekik nagyon kaotikus volt ez az ősz a sok megbetegedés és karanténban eltöltött nap miatt. Döntő tényező lehet az, hogy milyen edzettségi állapotból érkeznek a csapatok, a játékosok. Ez nálunk sajnos biztosan gondot fog okozni. Viszont kevés csapat tudott edzőmérkőzést játszani, nekünk pedig hasznunkra fog válni, hogy két felkészülési meccsen is pályára tudtunk lépni a hétvégén, így gyakorlásból kezdhetjük a tornát. A kézilabdát mindig nagyban befolyásolja a kapusteljesítmény, nagy szükségünk lesz a Bíró Blanka, Janurik Kinga, Szikora Melinda trió jó teljesítményére. Mindhárman remek képességű kapusok és talán hozni tudják azt az extrát, amire szüksége lesz a nemzeti együttesnek. A szövetség álláspontja is az, hogy nincs elvárás, nem is lehet szakmai elvárás a válogatottal szemben jelen pillanatban. A csoportunkban Horvátország a negyedik legerősebb csapat, utána pedig bármi történhet. A pillanatnyi állapotok, forma határozhatja majd meg. A magyar és a szerb válogatott számára is az a legfontosabb most, hogy készüljön az olimpiai selejtezőre. Az kell legyen a cél, hogy márciusra felkészüljünk a selejtőre.

Az SZKKA edzője azt is elmondta, hogy mire számít a szerb válogatottban szereplő két játékosától,

- Tomasevicstől már szinte alapelvárás az extra teljesítmény. Tavaly decemberben is nagyon büszke voltam rá, amikor a világbajnokságon az ötödik legjobb mérleggel zárt, a hétmétereseknél pedig a második legjobbal. Tavaly a vb-n a szerb válogatott nagyon jól szerepelt, ötödik helyért játszott. Fantasztikus tornájuk volt, ami nagyban Katja extra teljesítményének volt köszönhető és most nagyban befolyásolja majd a szereplésüket. Marijától pedig azt várom, hogy bemutatkozzon világversenyen és büszkék lehessünk akár egy Agbaba-gólra, vagy egy jó védekezésre. Szurkolok nekik, hogy jó teljesítményt nyújtsanak és szeretném, ha a csoport első két helyén Magyarország és Szerbia jutna tovább – nyilatkozta Marosán György. 

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában: