Az LMP arra kéri a szombathelyi közgyűlést, hogy gondolja újra a vasút környéki fizető parkolók ügyét

Farkas Bazsi 2018-10-02 06:58:00
A környék lakói aláírást gyűjtenek az új rendszer ellen.

Szeptember elsejétől új rend lépett életbe a szombathelyi vasútállomás környékén. A Kisfaludy utca Vörösmarty és Nádasy utcák közti szakaszát egyirányúsították és fizetőparkolóssá alakították ki. De így tettek a Széll Kálmánban, és a Vasút utca egy szakaszán is. 

Akkor a fideszes városvezetés azt mondta, hogy a környék lakói keresték meg őket azzal, hogy szeretnék ha ez az intézkedés segítené őket abban, hogy tudjanak parkolni. Állításuk szerint ugyanis a környéken annyi autó áll, hogy az itt lakóknak szinte lehetetlen a parkolás. 

Bár több ellenzéki képviselő is kérte, hogy mutassanak egy jegyzőkönyvet, vagy mondják meg, hogy hányan kérték ezt a változást a városvezetők ezt azzal hárították, hogy egy lakossági fórumon történt mindez, ott pedig nem készül jegyzőkönyv, ám számos ott lakóról van szó.

Én is kutattam a témába. Sok mindent nem találtam, a közgyűlési és az azt megelőző Gazdasági Bizottság jegyzőkönyvét végigolvasva azt látni, hogy a képviselők tárgyalás nélkül nyomtak igent a javaslatra.

Szakértői vélemény, hatástanulmány de még csak vita sem alakult ki. A kisebbségben lévő Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakció egyébként azon az állásponton van, hogy a fizető parkoló rendszert fel kell számolni, ehhez tartják magukat. 

Hétfő délután a szombathelyi LMP tartott sajtótájékoztatót a témában.

Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke és Horváth Zoltán elnökségi tag azt mondta, hogy több itt lakóval is beszéltek és senki sem ért egyet ezzel a döntéssel, sőt aláírásokat gyűjtenek azért, hogy így tiltakozzanak.

A parkolóhely kevesebb lett, a Kisfaludy egyirányúsítása pedig ésszerűtlen (a tájékoztató közben is egy autós a forgalommal szemben hajtott be). 

Horváth azt mondta, élhetőbb lenne a város, ha a városvezetők a lakókkal egyeztetve hoznának hasonló döntéseket, mert ezek az intézkedések így csak konfliktusokat szülnek. 

Ezért kérik arra a szombathelyi közgyűlést, hogy bírálja felül a korábbi döntését és vonja vissza azt. 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.