Az EMMI korábbi sajtófőnöke, Hende mostani munkatársa szerint a mai egyetemisták “hótbuták”

Farkas Bazsi 2020-11-25 18:58:00
Bezzeg az ő idejében még könyvtárazni kellett, meg kutatni most meg mindenki diplomát kap - írja egy cikkben. Közben pedig elfelejti, hogy a kormány nemrég nyelvvizsga nélkül osztott ki közel 100 ezer diplomát.

Ezeket a srácokat se az eszükért szeretjük… - írja tegnap megjelent cikkében Csizmadia Tamás. A név egyébként még azoknak sem csenghet ismerősen, akik napi szinten követik a szombathelyi érdekeltségű online, vagy nyomtatott sajtót. 

Csizmadia elsőként tavaly tűnt fel szerzőként a városban, akkor a szép emlékű Szombathelyi Hírlap első számában jegyzett egy írást. A Tabula rázás című cikkében komoly párhuzamot vont az 1947-es kommunista idők és az akkori szombathelyi ellenzéki városvezetés között. Cikkéből csupán egy részletet idéznék:

„Szombathelyen az ellenzék olyan, mint a Bourbonok. Semmit se tanultak, semmit se felejtettek. Emlékezzünk, a kommunista párt valamikor beengedte a kisnyilasokat. Itt is sok az áthallás, most a szivárványkoalícióban a bársonyos fasizmus boldogan megfér az öreg kommunistákkal, meg a fiatal vörösökkel.”

A lap emlékét lassan elhomályosítja a történelem, azzal együtt, hogy több ízben is elmeszelte, hol a bíróság, hol pedig a választási bizottság. 

De ki is ez a Csizmadia? A második Orbán-kormány alatt a Belügyminisztérium, majd a negyedik Orbán-kormány alatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke. Ez utóbbi feladatot 2019 márciusáig látta el. Jelenleg pedig Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely parlamenti képviselőjének munkatársa. De ha kell akkor Csizmadia előszeretettel játszik független jogászt a Pesti Tévének, hogy megszakértse a szombathelyi állapotokat. 

A helyi Fidesz ugyanis bajban van sajtó terén. Már nem a napi ügyeket ilyen-olyan sikerrel megíró sajtómunkásoknak van híján a párt, hanem olyasvalakinek, aki összefogja a stratégiát.

Csizmadia Tamás

Fotó: Pesti Tévé

A korábbi háttéremberek ugyanis mind levitézlettek. A többszörösen elítélt Cseszkó Tamás, nevet változtatva a fővárosba költözött. A korábban a Frisss.hu ügyvezetői székét és a Szombathelyi Televízió főszerkesztői posztját is egy seggel megülő Horváth Zoltánt pedig teljesen ejtette a párt. Horváth már-már ott volt, hogy kitálal korábbi munkáltatóiról némi ellenszolgáltatást remélve, a bajt megérezve aztán gyorsan elhelyezték őt a Haladás VSE-be, mint sajtóst. Nem, mint sajtókapcsolatokat ápoló munkatársat hanem, mint házi híradóst, aki gondozza az egyesület weblapját. 

Kellett tehát valaki, akinek rutinja van a feladathoz, így szemelte ki a “posztra” Hende Csizmadiát, aki aztán rendre a megyei pártlap témáit is meghatározza és az egyelőre komolyabb eredményt elérni nem tudó, a médiaközpontból átmentett pártkatnokát tömörítő Frisss.hu felett is bábáskodik. Az mondjuk jó kérdés, hogy miként tudja ellátni ezt a feladatot valaki Budapestről, azt azonban több forrásunk is állítja, hogy korábban a Szombathelyi Hírlap esetében is, és most a készülő Frisss.hu nyomtatott verziójának esetében is Csizmadia határozta meg, hogy mi legyen a lapban. Az impresszumban szereplő felelős szerkesztő és kiadó csak kirakat ember volt. 

Nos Csizmadia neve egyre többször tűnik fel a Szombathelyi Fidesz házi oldalán. Újságnak azért nem lehet nevezni az oldalt, mivel a Médiahatóság nem regisztrálta őket. Ez úgy néz ki bevett gyakorlat fideszéknél, hiszen korábban, a tavaly tavasszal indult, majd tiszavirág életű Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap is NMHH nyilvántartás nélkül kezdte meg működését. 

Legutóbb tegnap jelent meg Csizmadia neve alatt írás, a már fentebb is említett Ezeket a srácokat se az eszükért szeretjük…címmel. A szerző szinte könnyes szemekkel nosztalgiázik 20 évvel ezelőtti dolgokról, amikor még könyvtárba kellett járni, meg kutatómunka kellett egy szakdolgozat megírásához. Most meg van internet, meg Google, meg kreditrendszer, így hát most sokkal könnyebb diplomát szerezni, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Akkor minden szebb és jobb volt és nem voltak ilyen buták ezek a mai fiatalok.
 
A szerző éppen csak azt hagyja ki, hogy az egyetemek életébe legutóbb többször is éppen az a kormány nyúlt bele, amelyiknek ő minisztériumi sajtófőnöke volt. De, ha már a butasági faktorszámot próbáljuk meghatározni, akkor 

országosan 100 ezer, csak Szombathelyen 2500 olyan hallgató volt,

aki évek óta nem volt képes egy középfokú nyelvvizsgát megszerezni ahhoz, hogy kézhez kapja a diplomáját.

Volt olyan hallgató, aki 10 év alatt nem tudott középszinten megtanulni egy idegennyelvet a diplomájához. És akkor jött az idei nyár, és a kormány egy tollvonással mentesítette a diplomákat a nyelvvizsgáktól. 

A megyei pártbizottság lapja meg még ujjongó írást is közölt egy olyan hallgatóval, aki 2017-ben államvizsgázott a szombathelyi egyetemen, ám nyelvvizsga hiányában, csak idén júniusban kapta kézhez a diplomáját. A Nyugat-Magyarországi Egyetemre nyert felvételt, az ELTE adta neki a diplomát. Ez ám a fair play. 

Jah mellesleg ez a cikk azt is megemlíti, hogy “Viktória a „felsőfokú kommunikátor asszisztens” végzettségét igazoló oklevelet eljuttatja a munkahelyén a HR-nek, hátha okoz valamilyen változást a megítélésében.” 

Hátha.

Valahogy ez a jelenség Csizmadia Tamást, egy cseppet sem bosszantja. Csak az a fránya gugli.  

Címlapfotó: Pesti Tévé

Szólj hozzá!

Távozik Győrből Artner Tamás

A futball szakember másfél évig irányította a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiát.

Schmuck Erzsébet: azonnal kezdjen hozzá a kormány az idősek biztonságos beoltásához!

Az LMP társelnöke szerint a kormánynak fel kell számolnia az oltással kapcsolatos bizonytalanságot.

Globális alkatrészhiány miatt két hétig csak egy műszakban pörög az Audi

Szórakoztató cikkeket gyártottak tavaly autóalkatrészek helyett a beszállítók, hiány alakult ki.

Rétvári Bence szerint a Gyurcsány-bagázs rácsap a matchboxért nyúló kisfiúk kezére

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Ungár Péter kérdésére válaszolva azt írta, hogy a nemek közti egyenjogúság csupán egy a divatos gender express.

A demokrata ellenzéki szövetség tiltakozik az önkormányzatokat érintő büntetőhadjárat ellen

A szövetség szerint az Orbán-kormány az önkormányzatok kivéreztetésére játszik.

Ismét 100 fölött a koronavírusban elhunytak száma

573 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek.

Már több mint 95 millió embert fertőzött meg a koronavírus a világban

A halálos áldozatok száma pedig átlépte a 2 milliót.

Győr 750: ezt kell tudni a győri folyókról

A Vaskakas bábszínház első ünnepi videója: első alkalommal Győr folyóiról.

Elütötte az útkarbantartót az M15-ös úton, Győrben emeltek vádat az ügyben

A vádirat szerint a 75 éves férfi figyelmetlensége miatt és a megengedett sebességet túllépve ütötte el az úttest felújításán dolgozó munkást.

A hó helyett ma esőt és még ónos esőt is kaphatunk

Az ország északi felén viszont még hó várható.

Ez a cég újíthatja fel a Lánchídat

Csaknem 19 milliárd forintba kerül majd a rekonstrukció.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a táplánszentkereszti halálos baleset okozója

Nem adta meg az elsőbbséget, az áldozat pedig nem kötötte be magát. A tavalyi baleset után most hoztak jogerős ítéletet.

Ezt a villanyoszlopot fordítva szerelték fel Ménfőcsanakon

Az ég felé néző lámpával talán a győri Batmant lehet hívni.

Farkas Balázs és a Szombathelyi Haladás útjai különváltak

Kicsivel kevesebb, mint egy évet töltött a csapatnál.

Most éppen szállítmányozási céget alapított Rogán-Gaál Cecília

Korábban a Sarka Katával közös államilag is dotált, szépségversenyben és fitneszrendezvényekben utazó cége busás osztalékot fizetett.

Messi akár brutálisan hosszú, 12 meccses eltiltást is kaphat

A Barca sztárja a spanyol Szuperkupa döntőjében ütötte tarkón az ellenfél játékosát.

Ismét letartóztatták M. Richárdot

Fennáll a bűnismétlés és a szökés-elrejtőzés veszélye.

van még itt cikk a témában:

Változott a szennyvízelszállítás menete Szombathelyen

A szombathelyi önkormányzat tájékoztatja a lakosságot.

Egy békéscsabai tanyáról irányítják majd a szombathelyi Nagyszállót?

Saját bevétel nélkül vette meg a Nagyszállót, jóval a becsült érték felett a Krosnow Property Kft. A céget azonban sem az önkormányzat, sem a sajtó nem éri el, budapesti telephelyükön nincs nyomuk, a cég idős ügyvezetője pedig egy békéscsabai tanyán él, utolérhetetlenül.