Az EMMI korábbi sajtófőnöke, Hende mostani munkatársa szerint a mai egyetemisták “hótbuták”

Farkas Bazsi 2020-11-25 18:58:00
Bezzeg az ő idejében még könyvtárazni kellett, meg kutatni most meg mindenki diplomát kap - írja egy cikkben. Közben pedig elfelejti, hogy a kormány nemrég nyelvvizsga nélkül osztott ki közel 100 ezer diplomát.

Ezeket a srácokat se az eszükért szeretjük… - írja tegnap megjelent cikkében Csizmadia Tamás. A név egyébként még azoknak sem csenghet ismerősen, akik napi szinten követik a szombathelyi érdekeltségű online, vagy nyomtatott sajtót. 

Csizmadia elsőként tavaly tűnt fel szerzőként a városban, akkor a szép emlékű Szombathelyi Hírlap első számában jegyzett egy írást. A Tabula rázás című cikkében komoly párhuzamot vont az 1947-es kommunista idők és az akkori szombathelyi ellenzéki városvezetés között. Cikkéből csupán egy részletet idéznék:

„Szombathelyen az ellenzék olyan, mint a Bourbonok. Semmit se tanultak, semmit se felejtettek. Emlékezzünk, a kommunista párt valamikor beengedte a kisnyilasokat. Itt is sok az áthallás, most a szivárványkoalícióban a bársonyos fasizmus boldogan megfér az öreg kommunistákkal, meg a fiatal vörösökkel.”

A lap emlékét lassan elhomályosítja a történelem, azzal együtt, hogy több ízben is elmeszelte, hol a bíróság, hol pedig a választási bizottság. 

De ki is ez a Csizmadia? A második Orbán-kormány alatt a Belügyminisztérium, majd a negyedik Orbán-kormány alatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke. Ez utóbbi feladatot 2019 márciusáig látta el. Jelenleg pedig Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely parlamenti képviselőjének munkatársa. De ha kell akkor Csizmadia előszeretettel játszik független jogászt a Pesti Tévének, hogy megszakértse a szombathelyi állapotokat. 

A helyi Fidesz ugyanis bajban van sajtó terén. Már nem a napi ügyeket ilyen-olyan sikerrel megíró sajtómunkásoknak van híján a párt, hanem olyasvalakinek, aki összefogja a stratégiát.

Csizmadia Tamás

Fotó: Pesti Tévé

A korábbi háttéremberek ugyanis mind levitézlettek. A többszörösen elítélt Cseszkó Tamás, nevet változtatva a fővárosba költözött. A korábban a Frisss.hu ügyvezetői székét és a Szombathelyi Televízió főszerkesztői posztját is egy seggel megülő Horváth Zoltánt pedig teljesen ejtette a párt. Horváth már-már ott volt, hogy kitálal korábbi munkáltatóiról némi ellenszolgáltatást remélve, a bajt megérezve aztán gyorsan elhelyezték őt a Haladás VSE-be, mint sajtóst. Nem, mint sajtókapcsolatokat ápoló munkatársat hanem, mint házi híradóst, aki gondozza az egyesület weblapját. 

Kellett tehát valaki, akinek rutinja van a feladathoz, így szemelte ki a “posztra” Hende Csizmadiát, aki aztán rendre a megyei pártlap témáit is meghatározza és az egyelőre komolyabb eredményt elérni nem tudó, a médiaközpontból átmentett pártkatnokát tömörítő Frisss.hu felett is bábáskodik. Az mondjuk jó kérdés, hogy miként tudja ellátni ezt a feladatot valaki Budapestről, azt azonban több forrásunk is állítja, hogy korábban a Szombathelyi Hírlap esetében is, és most a készülő Frisss.hu nyomtatott verziójának esetében is Csizmadia határozta meg, hogy mi legyen a lapban. Az impresszumban szereplő felelős szerkesztő és kiadó csak kirakat ember volt. 

Nos Csizmadia neve egyre többször tűnik fel a Szombathelyi Fidesz házi oldalán. Újságnak azért nem lehet nevezni az oldalt, mivel a Médiahatóság nem regisztrálta őket. Ez úgy néz ki bevett gyakorlat fideszéknél, hiszen korábban, a tavaly tavasszal indult, majd tiszavirág életű Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap is NMHH nyilvántartás nélkül kezdte meg működését. 

Legutóbb tegnap jelent meg Csizmadia neve alatt írás, a már fentebb is említett Ezeket a srácokat se az eszükért szeretjük…címmel. A szerző szinte könnyes szemekkel nosztalgiázik 20 évvel ezelőtti dolgokról, amikor még könyvtárba kellett járni, meg kutatómunka kellett egy szakdolgozat megírásához. Most meg van internet, meg Google, meg kreditrendszer, így hát most sokkal könnyebb diplomát szerezni, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Akkor minden szebb és jobb volt és nem voltak ilyen buták ezek a mai fiatalok.
 
A szerző éppen csak azt hagyja ki, hogy az egyetemek életébe legutóbb többször is éppen az a kormány nyúlt bele, amelyiknek ő minisztériumi sajtófőnöke volt. De, ha már a butasági faktorszámot próbáljuk meghatározni, akkor 

országosan 100 ezer, csak Szombathelyen 2500 olyan hallgató volt,

aki évek óta nem volt képes egy középfokú nyelvvizsgát megszerezni ahhoz, hogy kézhez kapja a diplomáját.

Volt olyan hallgató, aki 10 év alatt nem tudott középszinten megtanulni egy idegennyelvet a diplomájához. És akkor jött az idei nyár, és a kormány egy tollvonással mentesítette a diplomákat a nyelvvizsgáktól. 

A megyei pártbizottság lapja meg még ujjongó írást is közölt egy olyan hallgatóval, aki 2017-ben államvizsgázott a szombathelyi egyetemen, ám nyelvvizsga hiányában, csak idén júniusban kapta kézhez a diplomáját. A Nyugat-Magyarországi Egyetemre nyert felvételt, az ELTE adta neki a diplomát. Ez ám a fair play. 

Jah mellesleg ez a cikk azt is megemlíti, hogy “Viktória a „felsőfokú kommunikátor asszisztens” végzettségét igazoló oklevelet eljuttatja a munkahelyén a HR-nek, hátha okoz valamilyen változást a megítélésében.” 

Hátha.

Valahogy ez a jelenség Csizmadia Tamást, egy cseppet sem bosszantja. Csak az a fránya gugli.  

Címlapfotó: Pesti Tévé

Szólj hozzá!

390 millió forintért árulja a Metal Hungária Holding a szombathelyi irodaházát

Ez az a cég, amelyik nemrég 120 millió forintot ajánlott fel az Emlékmű-domb rendbetételére.

Sok napsütés, néha kipattanó záporok

A hőmérséklet délután 26 és 31 között alakul.

Az EP szerint aggodalomra ad okot, hogy Magyarország tölti be az uniós tanács elnökségét 2024-ben

A 442 szavazattal, 144 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban az EP képviselők megkérdőjelezték, hogy Magyarország hitelesen tudná-e betölteni az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második felében.

Mától indul az élelmiszerek kötelező akciózása

A most életbe lépő szabályozás az egymilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező kereskedőkre vonatkozik.

Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje

Méltányosabb, zöldebb, szabadabb várost kínál a jelölt.

Lemondott a GYAC-elnökségi tagságáról Radnóti Ákos

Sportért felelős alpolgármesterként továbbra is segíteni akarja a klubot.

Nyílt napot tartanak a szombathelyi börtönben

Nem csak be, de ki is engedik a látogatókat.

Ha nem állampapírba fektet, akkor jön az értesítő

Kötelező lesz a bankoknak tájékoztatni azokat, akik nem állampapírba fektetettek.

Dézsi: GYAC-ügyben nem kívánok állást foglalni

Fontosnak tartja a tizenhárom szakosztály biztonságos működését - emelte ki.

Elköszönt a Szombathelyi Haladástól Michal Hipp vezetőedző

Információink szerint két meghatározó játékossal sem számol a klub a következő szezonban.

Húsklopfolóval törte be a testvére fejét egy fiatalember Győrben

A testvérek azért estek egymásnak mert este beszűrődött a fény a kulcslyukon keresztül.

Borkai Radnótinak: Mi jön ezután, ellehetetlenítitek a klubot?

Reagált a két alpolgármester tegnapi közleményére a GYAC élére kedden megválasztott volt polgármester.