Az EMMI korábbi sajtófőnöke, Hende mostani munkatársa szerint a mai egyetemisták “hótbuták”

Farkas Bazsi 2020-11-25 18:58:00
Bezzeg az ő idejében még könyvtárazni kellett, meg kutatni most meg mindenki diplomát kap - írja egy cikkben. Közben pedig elfelejti, hogy a kormány nemrég nyelvvizsga nélkül osztott ki közel 100 ezer diplomát.

Ezeket a srácokat se az eszükért szeretjük… - írja tegnap megjelent cikkében Csizmadia Tamás. A név egyébként még azoknak sem csenghet ismerősen, akik napi szinten követik a szombathelyi érdekeltségű online, vagy nyomtatott sajtót. 

Csizmadia elsőként tavaly tűnt fel szerzőként a városban, akkor a szép emlékű Szombathelyi Hírlap első számában jegyzett egy írást. A Tabula rázás című cikkében komoly párhuzamot vont az 1947-es kommunista idők és az akkori szombathelyi ellenzéki városvezetés között. Cikkéből csupán egy részletet idéznék:

„Szombathelyen az ellenzék olyan, mint a Bourbonok. Semmit se tanultak, semmit se felejtettek. Emlékezzünk, a kommunista párt valamikor beengedte a kisnyilasokat. Itt is sok az áthallás, most a szivárványkoalícióban a bársonyos fasizmus boldogan megfér az öreg kommunistákkal, meg a fiatal vörösökkel.”

A lap emlékét lassan elhomályosítja a történelem, azzal együtt, hogy több ízben is elmeszelte, hol a bíróság, hol pedig a választási bizottság. 

De ki is ez a Csizmadia? A második Orbán-kormány alatt a Belügyminisztérium, majd a negyedik Orbán-kormány alatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke. Ez utóbbi feladatot 2019 márciusáig látta el. Jelenleg pedig Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely parlamenti képviselőjének munkatársa. De ha kell akkor Csizmadia előszeretettel játszik független jogászt a Pesti Tévének, hogy megszakértse a szombathelyi állapotokat. 

A helyi Fidesz ugyanis bajban van sajtó terén. Már nem a napi ügyeket ilyen-olyan sikerrel megíró sajtómunkásoknak van híján a párt, hanem olyasvalakinek, aki összefogja a stratégiát.

Csizmadia Tamás

Fotó: Pesti Tévé

A korábbi háttéremberek ugyanis mind levitézlettek. A többszörösen elítélt Cseszkó Tamás, nevet változtatva a fővárosba költözött. A korábban a Frisss.hu ügyvezetői székét és a Szombathelyi Televízió főszerkesztői posztját is egy seggel megülő Horváth Zoltánt pedig teljesen ejtette a párt. Horváth már-már ott volt, hogy kitálal korábbi munkáltatóiról némi ellenszolgáltatást remélve, a bajt megérezve aztán gyorsan elhelyezték őt a Haladás VSE-be, mint sajtóst. Nem, mint sajtókapcsolatokat ápoló munkatársat hanem, mint házi híradóst, aki gondozza az egyesület weblapját. 

Kellett tehát valaki, akinek rutinja van a feladathoz, így szemelte ki a “posztra” Hende Csizmadiát, aki aztán rendre a megyei pártlap témáit is meghatározza és az egyelőre komolyabb eredményt elérni nem tudó, a médiaközpontból átmentett pártkatnokát tömörítő Frisss.hu felett is bábáskodik. Az mondjuk jó kérdés, hogy miként tudja ellátni ezt a feladatot valaki Budapestről, azt azonban több forrásunk is állítja, hogy korábban a Szombathelyi Hírlap esetében is, és most a készülő Frisss.hu nyomtatott verziójának esetében is Csizmadia határozta meg, hogy mi legyen a lapban. Az impresszumban szereplő felelős szerkesztő és kiadó csak kirakat ember volt. 

Nos Csizmadia neve egyre többször tűnik fel a Szombathelyi Fidesz házi oldalán. Újságnak azért nem lehet nevezni az oldalt, mivel a Médiahatóság nem regisztrálta őket. Ez úgy néz ki bevett gyakorlat fideszéknél, hiszen korábban, a tavaly tavasszal indult, majd tiszavirág életű Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap is NMHH nyilvántartás nélkül kezdte meg működését. 

Legutóbb tegnap jelent meg Csizmadia neve alatt írás, a már fentebb is említett Ezeket a srácokat se az eszükért szeretjük…címmel. A szerző szinte könnyes szemekkel nosztalgiázik 20 évvel ezelőtti dolgokról, amikor még könyvtárba kellett járni, meg kutatómunka kellett egy szakdolgozat megírásához. Most meg van internet, meg Google, meg kreditrendszer, így hát most sokkal könnyebb diplomát szerezni, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Akkor minden szebb és jobb volt és nem voltak ilyen buták ezek a mai fiatalok.
 
A szerző éppen csak azt hagyja ki, hogy az egyetemek életébe legutóbb többször is éppen az a kormány nyúlt bele, amelyiknek ő minisztériumi sajtófőnöke volt. De, ha már a butasági faktorszámot próbáljuk meghatározni, akkor 

országosan 100 ezer, csak Szombathelyen 2500 olyan hallgató volt,

aki évek óta nem volt képes egy középfokú nyelvvizsgát megszerezni ahhoz, hogy kézhez kapja a diplomáját.

Volt olyan hallgató, aki 10 év alatt nem tudott középszinten megtanulni egy idegennyelvet a diplomájához. És akkor jött az idei nyár, és a kormány egy tollvonással mentesítette a diplomákat a nyelvvizsgáktól. 

A megyei pártbizottság lapja meg még ujjongó írást is közölt egy olyan hallgatóval, aki 2017-ben államvizsgázott a szombathelyi egyetemen, ám nyelvvizsga hiányában, csak idén júniusban kapta kézhez a diplomáját. A Nyugat-Magyarországi Egyetemre nyert felvételt, az ELTE adta neki a diplomát. Ez ám a fair play. 

Jah mellesleg ez a cikk azt is megemlíti, hogy “Viktória a „felsőfokú kommunikátor asszisztens” végzettségét igazoló oklevelet eljuttatja a munkahelyén a HR-nek, hátha okoz valamilyen változást a megítélésében.” 

Hátha.

Valahogy ez a jelenség Csizmadia Tamást, egy cseppet sem bosszantja. Csak az a fránya gugli.  

Címlapfotó: Pesti Tévé

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.