Az Élősködők diadalmenete még egy spanyol chipsmárka eladásait is az egekbe emelte

Fehér Buda 2020-02-13 11:30:00
Senki sem számított ekkora sikerre.

Vasárnap éjszaka osztották ki az idei Oscar-díjakat, sokak meglepetésére a dél-koreai film, az Élősködők akkorát tarolt a gálán, mint még egy idegennyelvű film sem. A film a szerkesztőségünknek is bejött, itt tudjátok elolvasni a kritikánkat:

Ez a dél-koreai film szó szerint rajtunk élősködik

Varga Mátyás Megnéztük hogyan teljesít az Arany Pálmával jutalmazott Élősködők. Múlt heti filmajánlónk ban már ajánlottuk a dél-koreai rendező, Bong Joon Ho legújabb filmjét, az Élősködők et. Mint sokan én is kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az a koreai alkotás ami elnyerte a rangos fesztivál fődíját, az Arany Pálmát.

Az idei Oscar-gálának azonban van még egy olyan meglepetése, amire tényleg senki sem számított. Bong Joon-ho filmjében ugyanis feltűnik néhány másodpercig egy spanyol chips-márka, a Bonilla a la vista. Ez a pár másodperces cameo pedig elég volt ahhoz, hogy a chipset úgy kezdjék felvásárolni, mintha aranyból lenne.

A spanyol chips-márka tulajával a Guardian beszélgetett, Arteixo városkában. A családi vállalkozásként indult chips márka mára már hatalmassá nőtte ki magát, csak Dél-Koreába évente 40 tonna chipset exportálnak. A Bonilla a la vista története majdnem egy évszázada kezdődött, egy hónapja vették észre, hogy megnövekedett a termékeik iránt a kereslet, de akkor még nem tudták miért. Csak annyit vettek észre, hogy a kék-fehér fémdobozuk fotói egyre többször tűnik fel különböző Instagram-oldalakon, de főleg a dél-koreai influenszerek oldalain.

A Bonilla chips Dél-Koreában eddig is hatalmas népszerűségnek örvendett, de az Élősködők után egyenesen az égbe szöktek az eladások. Néhány hónap alatt 150 százalékkal ugrottak meg az eladások, ami miatt most a gyártóknak igencsak keményen kell dolgoznia, ha ki akarják elégíteni a hirtelen jött keresletet.

"Teljesen féletlenül került bele a chips a filmbe" - mondta a Guardiannek a Bonilla egyik szóvivője. "Mi is csak az ismerőseinktől tudtuk meg, hogy a termékünk megjelent a filmvásznon. Hatalmas meglepetés volt, de örültünk neki" - tette hozzá. A Bonilla viszonteladói azóta egyre többet rendelnek a termékeikből, a cég 100 alkalmazottja alig bírja szusszal az előállítást.

A Bonilla a la vistát 1932-ben alapította Salvador Bonilla. Ő először saját maga sütött chipset és churrost, majd a motorján különböző vásárokon árulta őket. Mára már évente 540 tonna chipset állít elő a cég, 60 tonnát külföldön adnak el belőle. A legnagyobb importőrük pont Dél-Korea, ott egy fél kilós doboz ára 23 euró, majdnem 8000 ezer forint.

A céget jelenleg Salvador fia, César vezeti, aki 87 éves kora ellenére újabb és újabb magasságokba emeli a vállalkozást. César szerint az a titka a cég sikerének, hogy mindig is kiváló minőségű krumplit, olívaolajat és tengeri sót használnak fel, ez tetszett meg a külföldieknek is. César emlékszik rá, hogy egy dél-koreai delegáció négy éve látogatta meg a gyárukat, annyira megtetszett nekik a termékük, hogy azonnal nekiállták a saját országukban árulni azt. Jelenleg 20 országba exportálnak, de César szerint ekkora növekedést még sosem tapasztaltak. Ezért azt tervezi, hogy két dialíziskezelés között megnézi Bong Joon-ho filmjét, majd küld neki néhány doboz chipset, hogy legyen mit tennie az Oscar-szobrocska mellé.

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.