Az Élősködők diadalmenete még egy spanyol chipsmárka eladásait is az egekbe emelte

Fehér Buda 2020-02-13 11:30:00
Senki sem számított ekkora sikerre.

Vasárnap éjszaka osztották ki az idei Oscar-díjakat, sokak meglepetésére a dél-koreai film, az Élősködők akkorát tarolt a gálán, mint még egy idegennyelvű film sem. A film a szerkesztőségünknek is bejött, itt tudjátok elolvasni a kritikánkat:

Ez a dél-koreai film szó szerint rajtunk élősködik

Varga Mátyás Megnéztük hogyan teljesít az Arany Pálmával jutalmazott Élősködők. Múlt heti filmajánlónk ban már ajánlottuk a dél-koreai rendező, Bong Joon Ho legújabb filmjét, az Élősködők et. Mint sokan én is kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az a koreai alkotás ami elnyerte a rangos fesztivál fődíját, az Arany Pálmát.

Az idei Oscar-gálának azonban van még egy olyan meglepetése, amire tényleg senki sem számított. Bong Joon-ho filmjében ugyanis feltűnik néhány másodpercig egy spanyol chips-márka, a Bonilla a la vista. Ez a pár másodperces cameo pedig elég volt ahhoz, hogy a chipset úgy kezdjék felvásárolni, mintha aranyból lenne.

A spanyol chips-márka tulajával a Guardian beszélgetett, Arteixo városkában. A családi vállalkozásként indult chips márka mára már hatalmassá nőtte ki magát, csak Dél-Koreába évente 40 tonna chipset exportálnak. A Bonilla a la vista története majdnem egy évszázada kezdődött, egy hónapja vették észre, hogy megnövekedett a termékeik iránt a kereslet, de akkor még nem tudták miért. Csak annyit vettek észre, hogy a kék-fehér fémdobozuk fotói egyre többször tűnik fel különböző Instagram-oldalakon, de főleg a dél-koreai influenszerek oldalain.

A Bonilla chips Dél-Koreában eddig is hatalmas népszerűségnek örvendett, de az Élősködők után egyenesen az égbe szöktek az eladások. Néhány hónap alatt 150 százalékkal ugrottak meg az eladások, ami miatt most a gyártóknak igencsak keményen kell dolgoznia, ha ki akarják elégíteni a hirtelen jött keresletet.

"Teljesen féletlenül került bele a chips a filmbe" - mondta a Guardiannek a Bonilla egyik szóvivője. "Mi is csak az ismerőseinktől tudtuk meg, hogy a termékünk megjelent a filmvásznon. Hatalmas meglepetés volt, de örültünk neki" - tette hozzá. A Bonilla viszonteladói azóta egyre többet rendelnek a termékeikből, a cég 100 alkalmazottja alig bírja szusszal az előállítást.

A Bonilla a la vistát 1932-ben alapította Salvador Bonilla. Ő először saját maga sütött chipset és churrost, majd a motorján különböző vásárokon árulta őket. Mára már évente 540 tonna chipset állít elő a cég, 60 tonnát külföldön adnak el belőle. A legnagyobb importőrük pont Dél-Korea, ott egy fél kilós doboz ára 23 euró, majdnem 8000 ezer forint.

A céget jelenleg Salvador fia, César vezeti, aki 87 éves kora ellenére újabb és újabb magasságokba emeli a vállalkozást. César szerint az a titka a cég sikerének, hogy mindig is kiváló minőségű krumplit, olívaolajat és tengeri sót használnak fel, ez tetszett meg a külföldieknek is. César emlékszik rá, hogy egy dél-koreai delegáció négy éve látogatta meg a gyárukat, annyira megtetszett nekik a termékük, hogy azonnal nekiállták a saját országukban árulni azt. Jelenleg 20 országba exportálnak, de César szerint ekkora növekedést még sosem tapasztaltak. Ezért azt tervezi, hogy két dialíziskezelés között megnézi Bong Joon-ho filmjét, majd küld neki néhány doboz chipset, hogy legyen mit tennie az Oscar-szobrocska mellé.

Szólj hozzá!

A napsütésé lesz a főszerep

Nyugaton nem kell esőre számítani.

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!

Rákapcsolt a nyár

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.

Hamarosan megkezdődhet a Vasvárt elkerülő, 2x1 sávos út tervezése

Összesen egy 4,5 kilométer hosszú útszakasszal segítenék levegőhöz jutni a várost

Teljesen lezárták a 82-es főutat Csesznek mellett

A 82-es számú főút 25. kilométerszelvényében, Zirc-Kardosrét és Csesznek között két személygépkocsi ütközött augusztus 7-én fél öt után nem sokkal.

Durva: Facebook-harcosokat fognak képezni Budapesten, állítólag óriási az érdeklődés

Kifejezetten jobboldaliaknak szánják az ingyenes tanfolyamot, ami négy napig fog tartani.

Ma estétől újból lehet mozizni Sárváron

Egyelőre rövidített nyitva tartás mellett üzemel majd a filmszínház.

100 ezer gyermek vált hajléktalanná a bejrúti robbanást követően

Már legalább 154 halálos áldozatot szedett a katasztrófa.

Bonyolultabb eljutni Zala megyéből Budapestre az autóbuszjáratok megszüntetése miatt

Ungár Péter országgyűlési képviselő szerette volna, ha az intézkedésről kikérik az utazók véleményét is.

5 koronavírus-fertőzött van Szombathelyen

Jelenleg 125 fő van hatósági karanténban.

van még itt cikk a témában:

Zöld helyett sárga besorolású lett Spanyolország

A magyar állampolgárokat sárga vagy piros jelzésű országból belépve a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik és 14 napos karanténba kell vonulniuk.

Ha Barcelonába indult volna nyaralni, inkább ne tegye

Romlott a járványhelyzet, a katalán városban ismét mindent bezárnak.