Az Egis Körmend játékosának öt centiméter hosszan felrepedt a fejbőre és agyrázkódást kapott a Pécs ellen

Vágvölgyi Bálint 2019-10-28 17:46:00
Erjon Kastrati még nem edzhet a társakkal.

Szombaton Pécsett elszenvedte első bajnoki vereségét az Egis Körmend, két nap múlva viszont már FIBA Europe Cup mérkőzésen, a Legia Varsó ellen kell helyt állnia Matthias Zollner csapatának.

A vezetőedzőt a klub hivatalos honlapja arról kérdezte, hogy két nap után miként látja a legutóbbi bajnoki mérkőzést, amelyen a Zadarba igazoló Keller Ákos már nem lépett pályára.

– Soha sincs egy oldal a kosárlabdában, mindig van egy ellenfél is a pályán. Szombaton mi rosszul dobtunk, az ellenfél pedig nagyon jól. Ez az egyik oka a vereségnek.

A másik pedig a véleményem szerint az, hogy eléggé hirtelen jött Keller Ákos távozása. Kissé meglepte a csapatot, és ez látszott a mérkőzésen. Nélküle egy kicsit változtak a szerepkörök, amire nem tudtunk készülni, nem tudtunk már gyakorolni ebben a felállásban, így nehezebb volt kezelni ezt a helyzetet.

Ráadásul Erjon Kastrati korán kiesett a játékból. Öt centiméter hosszan felrepedt a fejbőre, agyrázkódást kapott, amikor eltalálták a fejét. Egyik játékvezető sem látta, hogy szabálytalanság történt volna. Pedig komoly vérzéssel is járt. A sebe összevarrása után megpróbálta, de nem tudott már segíteni, nem tudott játszani. Két fontos játékos is kiesett tehát a csapatból, így pedig nem könnyű megnyerni egy ilyen rangadót. Nem volt tehát szerencsénk, és igaz, a mérkőzés bizonyos részeiben nem játszottunk jól, de az pozitív számomra, hogy a végén harcoltunk, nem adtuk fel. Felzárkóztunk, 11 vagy 13 pontot hoztunk be zsinórban, pedig voltunk több mint 25 pontos hátrányban is. Ez jó jel a számomra. Nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszottunk, pláne, hogy elvesztettük a mérkőzést, de dolgozunk a következő hetekben azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat.

Zollner Erjon Kastrati állapotáról is beszélt.

– Agyrázkódása van, ennek megfelelően kell eljárnunk. Tegnap újra megvizsgálták, egyelőre nem mozoghat, nem dolgozhat együtt a többiekkel. Ma, hétfőn ismét megvizsgálják, aztán meglátjuk, mikor lesz olyan állapotban, hogy számíthatunk rá.

Ezután Keller Ákos távozására és a kialakult helyzetre is kitért a német tréner.

– Valamit lépni fogunk, igen. Reagálunk erre a helyzetre. Még nincs erről semmi konkrétum, de több megoldás is lehetséges. Még nem tudom, pontosan melyik lesz a végső, de meg fogjuk hozni erről a döntést, ami a legjobb lesz a csapat számára.

Egyébként az, hogy Keller Ákos elment, ez egy lehetőséget jelent a többiek számára. Nagyon tehetséges játékosaink vannak, akik esetleg most még több játéklehetőséget kaphatnak, mint eddig. A csapatsportoknál ez nem úgy működik, hogy fogsz egy játékost, aki mint egy megváltó, megoldja minden gondodat és ettől minden rendben lesz. Nem! Ez csapat sport, ami mindig a játékosok közösségére épül, a csapatról szól. Van elég játékosunk így is, ezért megoldási lehetőségként az is előttünk áll, hogy nem lépünk semmit, a meglévőkre alapozzuk a folytatást. A lényeg, hogy a játékosaink lépjenek előre és éljenek ezzel a lehetőséggel.

Szólj hozzá!

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

Kollégiumban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat Sopronban

A Baross úti épület alagsorában tapasztaltak füstképződést a lakók.

Az orosz vakcináról és Sorosról beszélt Kásler Miklós

A miniszter szerint elegendő a szakemberek létszáma járványfronton.

A Cápák Nyúlon fogadják a Zúzókat

Győr vagy Szombathely? Szombaton kiderül, ki nyeri a Divízió I-es amerikaifoci-bajnokságot.

van még itt cikk a témában:

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.