Hiába küzdött hősiesen a Körmend, nem talált fogást a Pécsen

ugytudjuk.hu 2019-10-26 19:54:00
Pedig a vasiak 11-0-val kezdték a negyedik negyedet.

A pécsiek eddigi egyik legjobbja, Diggs nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, míg a körmendiek is elveszítettek egy kulcsembert, ugyanis Keller Ákos a tegnapi napon bejelentette, hogy a KK Zadarhoz igazolt, írja a BBall1.hu. Rangadóhoz méltóan kezdték a felek az első negyedet, nagy küzdelem folyt a pályán. Az első pontokat Varnado szerezte meg, majd Edwards is betalált. Ekkor köszönt be először a Pécs, Aiken zsákolt. Inkább a védekezésről szólt a meccs, az 5. percben 7-7 állt az eredményjelzőn. Ezután is végig fej-fej mellett haladtak a csapatok és a vezető kiléte is többször változott. Itt már azért a gyűrűbe is többször találtak a felek, végül az adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki jobban, de ez csak minimális, egypontos előnyt jelentett számukra az első 10 perc végén (22-23).

A második játékrészt Horti középtávolija indította, majd Smith is betalált kintről (27-23). A meccsen szinte ez volt az első olyan alkalom, hogy a két csapat között kétlabdányi volt a különbség. A Körmendnek meggyűlt a baja a dobásokkal ebben az időszakban, mezőnydobást, büntetőst és zsákolást is hagyott ki a piros-fekete együttes, majd Turner triplája megtörte a csendet, de Horti azonnal válaszolt, majd Budimir szerzett kosarat gyorsindításból, így Matthias Zollnernek 32-26-nál időt kellett kérnie. Állandósulni látszott a 6-9 pontos különbség a két gárda között, minden körmendi kosárra jutott pécsi válasz (15. perc: 39-32), sőt Budimir 2+1-es akcióját követően tíz lett közte. Ez nagyjából meg is maradt a végéig, 52-39-nél mehettek nagyszünetre a csapatok.

Edwards kezdte meg a pontgyártást a fordulás után, de Ruják egyből válaszolt, majd Varnado és Aiken játszotta el ugyanezt. Smith közelije után időt is kért Matthias Zollner. A kis szünetet követően Budimir talált be kintről, ami már a 18 pontos különbséget jelentette, sőt Smith kosara után megvolt a 20 is közte. A második félidő első 5 percében 18-6-ot futott a Pécs és elkezdett nyílni az olló, hiszen már 70-45 volt ekkor az állás. Ezután 9-4-et ment a Körmend, de ez is csak azt jelentette, hogy kereken húszra kozmetikázták a különbséget a hátralevő időben (74-54).

Pontatlanul kezdték a záró etapot a felek, jó két percet kellett várni az első kosárra, Taylor volt eredményes, majd Varnado és Turner is betalált (utóbbi ráadással faulttal együtt), így Csirke Ferencnek időt kellett kérnie, húszról hirtelen tizennégy lett a különbség. Turner a megítélt büntetőt is a helyére küldte a szünet után, majd Taylor állhatott a vonalra és értékesítette is minkét kísérletét (34. perc: 74-63). Megremeghetett a pécsiek keze, Ruják eladott labdája után Varnado dobott egy közelit, amivel bejött 10 alá a Körmend, majd Ruják egyből egy hármassal válaszolt, majd Smith tett vissza egy támadólepattanót (79-65). Budimir szerzett három pontot egy ziccer és egy büntető keretein belül, így ismét távolodni látszott a PVSK (38. Perc: 83-68). Taylor közelről dobott kosara után először Smith, majd Budimir ugrasztotta talpra a közönséget 1-1 hárompontossal, 19-re hizlalva a baranyai együttes előnyét. Ezt már nem bírta el a Körmend, a Pécs nyerte a veretlenek csatáját.

Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend 94-80 (22-23, 30-16, 22-15, 20-26)

Bajnokság, 5. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2600 néző
V.: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás, Balogh Gyula (Faidt Mihály)

Pécs: Ruják 5/3, Pongó 5/3, Smith 33/12, Budimir 23/9, Aiken 13/3. Csere: Csirics 6, Bíró -, Antóni 2, Horti 7/3.

Körmend: Németh 2, Edwards 12, Kastrati 4, Varnado 19/3, Taylor 18. Csere: Oroszi -, Durázi -, Ferencz 5/3, Turner 20/9.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.