Az ausztriai határzár, az ingyenes parkolás és a Kásler-család sárvári kötelékei tartottak titeket lázban májusban

Fehér Buda 2020-12-23 19:52:00
A 2020-as tavasz utolsó hónapja tartogatott néhány meglepetést.

Lassan elérünk 2020 végére. Nem volt ez az év se nem rövid, se nem könnyű, viszont rengeteg olyan cikkel jelentkeztünk nap mint nap, amelyek talán segített egy kicsit átvészelni ezt a történelmi időszakot. Szilveszterhez közeledve úgy döntöttünk, hogy minden nap összeszedjük nektek, hogy melyik anyagaink tetszettek a legjobban az olvasóinknak egy adott hónapban. Májussal folytatjuk a sorozatunkat.

1. Megnyíltak a határátkelők Ausztria felé

Az év első felében hatalmas összezavarodást keltettek az osztrák határátkelők állapotai. Ez abból is látszik, hogy májusban annak a cikkünknek örültetek a legjobban, amiben arról írtunk, hogy Ausztria megnyitotta az átkelőket. A koronavírus járvány miatt elrendelt határellenőrzés és határzár enyhítéséről május 16-án döntött Ausztria. Az enyhülésnek különösen az ingázók és a határ menti térségben élők örülhettek nagyon.

 

Ausztria éjfélkor megnyitja az összes határátlépési pontot Magyarország felé

A koronavírus járvány miatt elrendelt határellenőrzés és határzár enyhítéséről döntött Ausztria - írja a Cyberpress az APA-ra hivatkozva. A szomszédos országok közül Németország, Lichtenstein és Svájc esetében már szombat reggeltől enyhítették az ellenőrzést, a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország felé korábban lezárt közös határátkelőhelyek pedig vasárnap 0 órától nyílnak meg újból.

 

2. Elvittek egy 64 éves bácsit, miután a Facebookon a kormányt kritizálta

Az egész országban hatalmas felhördülést keltett az, amikor egy 64 éves bácsi ajtaján kopogtattak a szerencsi rendőrök. Az idős férfi a posztban többek között leírta azt is, hogy szerinte az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. Amely véleménye szerint tömeges megbetegedést eredményezhet. A közzétett bejegyzéshez rövid időn belül 19-en hozzászóltak, és 11-en meg is osztották, ezután érkeztek a rendőrök.

 

Egy 64 éves bácsit vittek el a szerencsi rendőrök a kormányt kritizáló Facebook bejegyzése miatt

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 64 éves férfival szemben - írja a rendőrség honlapja. A gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon 2020. április 28-án tett közzé egy bejegyzést. A posztban a férfi többek között leírta azt is, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését.

 

3. Saját fia gyilkolta meg a híres színészt

Holtan találták vasárnap reggel a Lópici Gáspárt megformáló 82 éves színészt, Szilágyi Istvánt. Az első hírekből kiderült, a színész gyilkosság áldozata lett. Szilágyi otthonát elárasztották a rendőrök, több mentő is a helyszínen volt. Később pedig kiderült az is, hogy a színésszel a saját fia végzett.

 

Ripost: meggyilkolták az ismert színészt, Szilágyi Istvánt

A Lópici Gáspárt megformáló színész 82 éves volt. Holtan találták vasárnap reggel a Lópici Gáspárt megformáló 82 éves színészt, Szilágyi Istvánt, írja a Ripost. A lap úgy tudja, hogy a színész gyilkosság áldozata lett. Szilágyi otthonát elárasztották a rendőrök, több mentő is a helyszínen van. Fotó: MTI / Soós Lajos

 

4. Vége lett a jóvilágnak, megszűnt az ingyenes parkolás az országban

Május végén derült ki az is, hogy a közterületi parkolás és a veszélyhelyzet alatt nyújtott adókedvezmények határideje július elsejével megszűnik. A kormány május 26-án nyújtotta be a különleges jogrend visszavonásáról szóló előterjesztést, ezt Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára jelentette be.

 

Július elsejével megszűnik az ingyenes parkolás az országban

A közterületi parkolás és a veszélyhelyzet alatt nyújtott adókedvezmények határideje július elsejével megszűnik, írja a Magyar Nemzet. A kormány ma nyújtja be a különleges jogrend visszavonásáról szóló előterjesztést, ezt Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára jelentette be.

 

5. Ezer szál köti Kásler Miklóst Vas megyéhez

Talán kevés olyan ellentmondásos figura van a jelenlegi miniszterek között, mint Kásler Miklós, a Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Kásler ugyan orvos, ám megnyilvánulásaiban nem egyszer teológiai megközelítéssel ad választ orvosi kérdésekben. Májusban aztán kiderült, hogy a Kásler-család 1952-ben költözött vissza Sárvárra. Ekkor a miniszter két éves volt. Kásler életrajzi adatai szerint apja Kásler István bíró, míg anyja Kásler Istvánné óvónő volt. 

 

A Kásler-család megkerülhetetlen volt Sárváron a rendszerváltás előtti időkben

Talán kevés olyan ellentmondásos figura van a jelenlegi miniszterek között, mint Kásler Miklós, a Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Kásler ugyan orvos, ám megnyilvánulásaiban nem egyszer teológiai megközelítéssel ad választ orvosi kérdésekben. Nemrég a Partizán vette górcső alá Káslert. Ebből az derül ki, hogy a Kásler-család 1952-ben költözött vissza Sárvárra.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.