Ausztria éjfélkor megnyitja az összes határátlépési pontot Magyarország felé

Nagy Donát 2020-05-16 13:51:00
De a munkáltatói igazolást még elkérik.

A koronavírus járvány miatt elrendelt határellenőrzés és határzár enyhítéséről döntött Ausztria - írja a Cyberpress az APA-ra hivatkozva. A szomszédos országok közül Németország, Lichtenstein és Svájc esetében már szombat reggeltől enyhítették az ellenőrzést, a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország felé korábban lezárt közös határátkelőhelyek pedig vasárnap 0 órától nyílnak meg újból.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy Németország és Svájc felől turisztikai célból továbbra sem lehet Ausztriába utazni, de kizárólag véletlenszerű ellenőrzést végeznek a határokon az osztrák-német-svájci megállapodás értelmében.

Az országhatárokkal kapcsolatos döntéseket lépésről-lépésre kívánják meghozni, úgy, hogy június 15-től teljes mértékben helyre álljon a személyek szabad mozgásának joga. Vorarlberg tartomny csak vasárnap 00:00-tól nyitja meg határátkelőhelyeit Németország, Liechtenstein és Svájc felé.

A Cseh Köztársasággal, Szlovákiával és Magyarországgal közös határszakasz tekintetében a korábban lezárt határátkelőhelyek vasárnaptól indulnak újra. Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint ezzel megkönnyítik az emberek és az áruk szabad mozgását.

A helyzet javulása különösen az ingázók és a határ menti térségben élők számára fontos.

Németországgal, Liechtensteinnel és Svájccal összefüggő intézkedésekkel egyformán a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország vonatkozásában is enyhülnek az egészségügyi hatóságok és a rendőrség határellenőrzései.

Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi hatóságok és a rendőrség közös ellenőrzése mérséklődik, valamint csak véletlenszerűen hajtják végre, azaz nem minden belépőt ellenőriznek.

Az osztrák rendőrség azon határellenőrzései, amelyeket migrációs helyzet miatt tart fenn Magyarország felé, továbbra is fenntartják.

Ennek az ideiglenes intézkedésnek a meghosszabbításáról egyébként nemrégiben döntöttek.

Az intézkedések célja a szabadság lehető legkisebb mértékű csorbítása. Ezek a lépések is hozzájárulnak ahhoz, hogy helyre álljon a rend, és megkönnyítsék a határ mentén élők, valamint az ingázók helyzetét.

Az osztrák közlemény arra nem tér ki, hogy továbbra is csak munkáltatói szerződéssel, vagy igazolással lehet-e kiutazni Ausztriába.

Címlapképünk: MTI / Krizsán Csaba

Forrás: Cyberpress

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.