Áramot vezett a zárkaajtóba két fogvatartott, hogy megöljék a börtönőrt

ugytudjuk.hu 2019-07-19 16:10:00
Csapdát állítottak fel.

Egy 17 és egy 18 éves előzetes letartóztatásban lévő fogvatartott, akik egyébként féltestvérek, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik épületében, közös cellában várták korábbi ügyük kivizsgálását 2017 áprilisában. Egy zárkaellenőrzés után a zárka ajtajánál lévő villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket kihúzták, amiket úgy állítottak be, hogy az ajtó kinyitása esetén érintkezzenek a befelé nyíló fém ajtóval.

Ezután, mivel tudták, hogy biztonsági kamerán keresztül figyelik őket, filctollal kezdtek a falra firkálni, hogy ezzel felhívják magukra a figyelmet. A körletben dolgozó biztonsági tiszt több felügyelő társával a zárkához ment, hogy intézkedjenek.

Az őrök nem tudták felkapcsolni a zárka mennyezeti világítását, mivel azt a két fogvatartott szintén szétszerelte. A körletfelügyelő ezt tapasztalva, a zárka fém ajtaját gumitalpú cipőjével tolta be. A befelé nyíló ajtó ekkor érintkezésbe lépett az útjába helyezett, feszültség alatt lévő vezetékkel, aminek következtében a fémajtó áram alá került, mivel a biztosítékok működésbe léptek, ezért szerencsére csak rövid időre.

Az ügyészség tájékoztatása szerint ez nem bírt az élet kioltására alkalmas erősséggel, de a halálos áramütés veszélye így is fennállt, ugyanis ha a vezeték más része érintkezett volna az ajtóval, ami nem csapja le az áramot, akkor a sötét zárkában a falból kiálló vezeték könnyen áramütést okozhatott volna.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Az eljárás tárgyát a felnőttkorú terhelt esetében - egy szórakozóhelyi konfliktusból származó élet elleni cselekményre is figyelemmel - több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények is képezték.

A bíróság bűnösnek mondta ki vádlottakat, a felnőttkorú terheltet 10 év fegyházbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra, társát 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet – súlyosításra irányuló ügyészi és a vádlottak javára szóló védelmi fellebbezés miatt – nem jogerős.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.