Az angolok kifejlesztettek egy olyan koronavírus-tesztet, ami akkor is kimutatja a betegséget, ha semmilyen tünetünk sincs

Fehér Buda 2020-06-20 19:35:00

Forrás: Metro

Rengeteg beteg rá sem jön, hogy elkapta a kórt.

Hatalmas áttörést értek el az angol kutatók a koronavírus-tesztekkel kapcsolatban. A jelenlegi tesztek ugyanis nem adnak megbizható eredményt akkor, ha egy betegnél nem jelentkeznek a betegségre jellemző tünetek. Az angolok most azonban azt mondják, hogy az új tesztjük 98 százalékban biztos eredményt mutat, így azokat a hordozókat is könnyebben lehet majd szűrni, akik meg sem érzik a betegséget.

A Birminghami Egyetem kutatói azt mondják, hogy a jelenlegi tamponos mintavétel helyett a vérmintákból tudják kimutatni, hogy valaki beteg-e. Ehhez pedig nem a vírus jelenlétét vizsgálják, hanem azokét az antitestekét, amelyek felveszik a versenyt a betegség ellen. Így biztosabban ki tudják mutatni azt, hogy ki esett már át a kóron, vagy ki az, aki úgy betegedett meg, hogy észre sem vette azt.

A tesztet már be is vetették az országban, 1000 egészségügyi dolgozó bevonásával vizsgálták, hogy mennyire hatásos az új módszer. A britek szerint hatalmas előrelépést jelent az újfajta vizsgálat, főleg az ő országuk számára, hiszen az Egyesült Királyságban még mindig tombol a járvány, rengetegen pedig úgy terjesztik a vírust, hogy sosem tudják meg, hogy valaha is elkapták volna. 

A Birminghami Egyetem kutatói szerint ráadásul az ujjbegy megszúrásával is olyan vérmintához lehet jutni, amellyel már biztosan elvégezhető a tesz. A mintának nem is kell frissnek lennie, a szakértők azt mondják, hogy otthonról beküldött vérminták alapján is el tudják majd végezni a vizsgálatot, így tovább csökkentve a vírus terjedésének esélyeit. 

Szólj hozzá!

Két autó karambolozott Győr külvárosában

A baleset a Pápai úton történt.

A napsütésé lesz a főszerep

Nyugaton nem kell esőre számítani.

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!

Rákapcsolt a nyár

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.

Hamarosan megkezdődhet a Vasvárt elkerülő, 2x1 sávos út tervezése

Összesen egy 4,5 kilométer hosszú útszakasszal segítenék levegőhöz jutni a várost

Teljesen lezárták a 82-es főutat Csesznek mellett

A 82-es számú főút 25. kilométerszelvényében, Zirc-Kardosrét és Csesznek között két személygépkocsi ütközött augusztus 7-én fél öt után nem sokkal.

Durva: Facebook-harcosokat fognak képezni Budapesten, állítólag óriási az érdeklődés

Kifejezetten jobboldaliaknak szánják az ingyenes tanfolyamot, ami négy napig fog tartani.

Ma estétől újból lehet mozizni Sárváron

Egyelőre rövidített nyitva tartás mellett üzemel majd a filmszínház.

100 ezer gyermek vált hajléktalanná a bejrúti robbanást követően

Már legalább 154 halálos áldozatot szedett a katasztrófa.

Bonyolultabb eljutni Zala megyéből Budapestre az autóbuszjáratok megszüntetése miatt

Ungár Péter országgyűlési képviselő szerette volna, ha az intézkedésről kikérik az utazók véleményét is.

van még itt cikk a témában:

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.