Amerikában egy nap alatt 52 ezer új koronavírussal fertőződött beteget regisztráltak

Fehér Buda 2020-07-02 11:04:00

Forrás: The Guardian

Rekordot döntöttek az Államokban, egy egészségügyi szakértő szerint akár napi 100 ezer megbetegedést is elérhetnek az országban.

Egyre ijesztőbb méreteket ölt a koronavírus-járvány a tengeren túlon. Az Amerikai Egyesült Államokban ugyanis 

csak szerdán 52 ezer új megbetegedést regisztráltak.

A Johns Hopkins Egyetem szerint ez az eddigi abszolút rekord, még egy országban sem tapasztaltak ilyen meredek emelkedést a betegek számában. Mindeközben Donald Trump továbbra is elbagatellizálja a járvány súlyosságát, az elnök szerdán azt nyilatkozta, a koronavírus egy nap majd szépen csendben eltűnik, mindenféle emberi beavatkozás nélkül. A Fox Businessnek adott interjújában erősítette meg az elképzelését, majd hozzátette, hogy szerinte nemsokára készen lesznek az oltóanyagok is.

Kedden nyolc államban is megdőlt a napi rekord, akkor összesen 44 ezer beteget találtak az orvosok. Dr. Anthony Fauci, egy amerikai egészségügyi szakértő szerint azonban a járvány egyre durvább méreteket fog ölteni a közeljövőben,

Fauci szerint az sem elképzelhetetlen, hogy nemsokára napi 100 ezer megbetegedést okozhat majd az Egyesült Államokban a koronavírus.

Trumpot mindeközben egyre hevesebb bírálat éri, amiért ennyire félvállról veszi a globális egészségügyi krízist, de azt sem nézik jó szemmel az amerikaiak, hogy az elnök nem hajlandó példát mutatni a lakosság számára, még akkor sem vett fel maszkot, amikor gyárakat látogatott meg Amerika szerte. New York kormányzója, Andrew Cuomo szerint egyértelműen Trump a felelős azért, hogy ennyire elszabadult az országban a járvány, Cuomo azt mondja, az elnök legnagyobb bűne az, hogy nem hisz azoknak a szakértőknek, akik már hónapok óta azt szajkózzák, hogy erősebben kellene fellépni a vírussal szemben.

A járvány újbóli fellángolása miatt egyre több államban kell visszaállítani a kijárási korlátozások valamilyen formáját. Kaliforniában újból bezárták a bárokat, és megtiltották a vendéglátó egységeknek, hogy zárt helyen szolgálják ki a vendégeket. Arizonában szintén bezárták a várokat, de a konditermekere, mozikra és a strandokra is visszakerült a lakat. Texasban viszont lázadoznak a szórakozóhelyek, 10 millió dollárra perlik Greg Abottot, az állam kormányzóját, amiért újból be kell zárniuk a kocsmákat. 

Trump azért próbálja hárítani a felelősséget, miközben egyre feljebb kúsznak a megbetegedések számai, az elnök nekiállta Bident, a demokraták elnökjelöltjét támadni, de azt is egyre többször hangoztatja, hogy akár tíz évre is börtönbe csukhatják azokat a tüntetőket, akik megrongálnak egy-egy konföderációs emlékművet.

Szólj hozzá!

Készül az Eurovízió amerikai változata

Importárú lett a legfurább zenei műsorból.

Frontmentes kánikulára számíthatunk

Átmenetileg egy-egy helyi zápor előfordulhat.

Legalább 10 ember meghalt egy lakóháztűzben a kelet-csehországi Bohumínban

Néhányan a lakásuk ablakából kiugorva vesztették életüket.

Egymás melletti számokat is kihúztak az ötöslottón

Az öt számból pedig csak az egyik páros.

Árokba borult egy gépkocsi az Orfalu és Farkasfa közötti úton

A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltókat és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották.

Hatalmas templomokra bukkantak a föld alatt

Kiemelten fontos szerepet játszott a bronz- és vaskori építmény.

Most Bottas volt a gyorsabb a két Mercedes közül

A Racing Pointba beugró Hülkenberg lett a harmadik a 70. Nagydíj időmérő edzésén, Silverstone-ban.

Indul a parlagfűszezon

Térképen figyelhetjük, merre száll éppen a gonosz növény pollenje.

Novemberben kezdődik az M83-as út fejlesztése Pápa és Győr között

132 milliárd forintba fog kerülni a tervek szerint.

Két autó karambolozott Győr külvárosában

A baleset a Pápai úton történt.

A napsütésé lesz a főszerep

Nyugaton nem kell esőre számítani.

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!

Rákapcsolt a nyár

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.

van még itt cikk a témában: