Akarod tudni, meddig kell még kerülgetni a bójákat a szombathelyi Rohonci út?

Farkas Bazsi
2018. november 23. péntek, 07:43
Akkor mire vársz, klikkelj már!

Most, hogy az agresszív klikkeltetésen túl vagyunk hozom a lényeget:

 

Idén márciusban álltak neki a Szombathely Rohonci út felújításának. A beruházás teljes egészében állami pénzből valósul meg, összesen 720 millió adó forintot költöttek el, ebből 361 millió csak a Dolgozók úti Perint hídra ment el.

 

Az útépítéssel járó macerát leszámítva tényleg nem sok kivetnivalót lehet találni a munkában, igaz, az utóbbi hetekben még egy kis bosszantó momentum maradt az úton: a Haladás Sportkomplexum mellett még mindig bójákat kell kerülgetni a buszmegállóknál. 

 

Leaszfaltozták, most feltörték a Rohonci utat Szombathelyen

Nagyon nem vagyok útépítési szakember, de outsiderként kicsit furcsának tűnik, hogy az a legpraktikusabb megoldás a buszmegállók kialakításánál, hogy aszfaltozzák az egész utat, majd vissza feltörik a megállók előtt az alig 3 napos burkolatot. Alig egy hete, hogy írtunk a szombathelyi Rohonci útról.

 

A Magyar Közúthoz fordultunk, hogy megtudjuk, a hetek óta kipakolt bóják végre mikor tűnnek már el, a cég at válaszolta, hogy

 

A kérdéses buszmegállóknál a magasabb igénybevétel miatt nagy teherbírású betonburkolat épül. A technológiai idők, így például a speciális beton kötési idejének betartásával 

 

a buszmegállók november utolsó hetében adhatóak át a forgalom részére. 


Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük, az alkalmazott technológiákkal rövid és hosszú távon is az ő érdeküket szolgáló beruházás valósul meg. 

 

Idén korábban jön a Jézuska! 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás