HIRDETÉS

A vas megyei DK-s polgármester kilépett a  pártból

Farkas Bazsi
2018. december 29. szombat, 08:56
Kám első embere, Mecseki Csaba ezután függetlenként politizál. Vele együtt 13-an, többek között Kelemen Krisztián, szombathelyi önkormányzati képviselő hagyta ott a pártot. 

Csütörtökön írtunk róla, hogy Szombathely DK-s önkormányzati képviselője a Facebookon jelentette be, hogy otthagyja a pártot. Már akkor írtuk, hogy információnk szerint nem csak ő, de vele együtt többen is otthagyták a Demokratikus Koalíciót.  

 

A körmendi DK-sok sokat dolgoztak, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a tavaszi parlamenti választásra, Vasban egyedülálló módon, a párt adott képviselőjelöltet, Balogh Tibor személyében. 

 

A vasi DK-sok viszonya eddig sem volt felhőtlen, ezt már Kelemen tavalyi átjelentkezése is mutatja, innen aztán a helyzet csak még tovább romlott. Ezt a körzet korábbi elnöke, Kám polgármestere, Mecseki Csaba mesélte az Ugytudjuk.hu-nak. 

 

- Gyurcsány Ferenc elnökre való tekintettel fájó szívvel hoztuk meg ezt a döntést. Tavasszal kiállítottunk egy jelöltet, kampányoltunk, dolgoztunk. A kérésünk annyi volt a szombathelyi Vas 01-es, és a Vas 02-es, vagyis a kőszegi választókerület felé, hogy aláírásgyűjtéssel támogassák a jelöltünk indulását. Összesen nyolc darab aláírást kaptunk a szombathelyi DK-soktól, Vas 2. Elnöke pedig kijelentette, hogy nem fog segíteni. Azt hiszem ez jól mutatja azt, hogy mennyire tudott együtt dolgozni a megyében a párt és mennyire voltak elhivatottak. - mesélte Mecseki. Ilyen hozzáállással sem a Vas megyei DK vezetőivel sem a régióvezetővel nem tudunk és nem is akarunk együtt dolgozni.

 

Mecseki Csaba, elnök aztán december 15-én 12 társával együtt kilépett a pártból. 

 

Mecseki azt mondja, bár nem az anyagiakon múlt, de sokban az is közrejátszott, hogy otthagyták a pártot. 

 

Sok olyan kiadás volt, amit én magam a saját zsebemből fizettem. Bélyegzőkészítés, Vadai Ágnes szentgotthárdi fórumának terembérlése, molinó készítés, koszorúk és hasonlók. Nagyjából 90 ezer forintnyi számla gyűlt össze, a többi kiadáson felül, mivel minden kitelepülést, szórólapozást, pesti utakat saját magunk finanszíroztunk, ami egy ilyen nagy választókerületben nem kevés kiadás.  A nyáron küldtem el a központba a számlákat, hogy egyenlítsék ki, azóta sem kaptam nemhogy pénzt de még csak választ sem. - folytatta Mecseki.

 

A DK tagoknál az tette be végképp a kaput, hogy az általuk éveken keresztül befizetett tagdíjat szerették volna egy évzáró vacsorára költeni. Mecseki azt mondja, hogy mint minden máshoz ehhez is a régióvezető jóváhagyása kellett volna. Hiába ő volt a választókerület elnöke, a bankszámlájukhoz nem volt hozzáférése, sőt a pontos egyenleget sem közölték vele.

 

- Azoknak a társainknak akartuk megköszönni egy vacsorával a segítséget, akik a februári mínuszokban járták a köztereket, gyűjtötték az aláírásokat, standoltak. A saját magunk által befizetett pénzt akartuk vacsorára költeni. A régióvezető azt mondta nem lehet. Több százezer forint lehet a választókerület számláján, szerintem bőven belefért volna egy vacsora. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, 13-an léptünk ki. - tette hozzá a volt elnök.

 

A Vas 03-as DK szervezetben most alig páran maradtak. Mecseki azt mondja, hogy társaival mindenképpen szeretnének tovább politizálni, ez a csapat mindenképpen együtt marad. A Demokratikus Koalíciónak további sok sikert kívánunk! - ezzel zárta Mecseki az interjút.

 

A címlapon Kelemen Krisztián, Mecseki Csaba és Balogh Tibor. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás