A szombathelyi Tankerület szerint a Váci iskola azért kap iskolaőrt mert ők kérték, csakhogy ők ezt nem kérték

Fehér Buda 2020-07-29 14:49:00
Ott kezdhetik meg a munkát az iskolaőrök szeptemberben, ahol volt rájuk igény.
Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Május 28-án, a kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy bevezetik az iskolaőrséget, majd kiderült, ez mintegy 500 iskolát érint, köztük 140-150 szakiskolát. Az iskolaőrök a tantestület részei lesznek, fő feladatuk pedig az lesz, hogy a rendet biztosítsák. Fegyver nem lesz az őröknél, de minden más kényszerítő eszközt bevethetnek, intézkedhetnek is. Fő feladatuk pedig a rend fenntartása és a pedagógus megvédése lesz. 

Az EMMI végül két héttel ezelőtt tette nyilvánossá azoknak az iskoláknak a névsorát, ahol lesznek iskolaőrök. Ez Vas megyében a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, a Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Vas Megyei SZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, Vas Megyei SZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát érinti. 

A bejelentésből tehát kiderült, hogy a szombathelyi Váci Mihály Általános iskola is bekerült azon intézmények közé, ahol szeptemberben megjelennek az iskolaőrök. Emiatt kicsit vakargattuk a fejünket, hiszen ha valakinek az iskolai erőszak, a tanárok bántalmazása jutna eszébe, akkor egészen biztosan nem a szombathelyi Vácira gondolna. Egy hete megkerestük az iskola igazgatóját, azt azonban, hogy miért kapott iskolaőrt ez az iskola, Németh Gábor sem tudta megmondani szerkesztőségünknek. Az biztos, hogy ők ezt nem kérték.

Ezután fordultunk a Szombathelyi Tankerülethet, ahol többek között arra is rákérdeztünk, hogy kik döntik el, mely intézményekbe kerüljön iskolaőr. A Tankerület a válaszában viszont már azt írta,

a köznevelési intézmények maguk dönthettek az iskolaőrre vonatkozó igényükről, azon köznevelési és szakképzési intézményekben kezdheti el működését az iskolaőri hálózat 2020 szeptemberében, ahol ezt kérték.

A Tankerület a válaszban arra is kitért, hogy a törvényjavaslat parlamenti vitája során abban minden párt egyetértett, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között nem tűrhető ennek semmilyen formája.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az iskolaőr a Rendőrség állományába tartozik majd, fizetését is ott állapítják meg. Az intézményi kör a későbbiekben változhat,

előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben ezt kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.  

Szólj hozzá!

Több tucatnyi történelmi jelentőségű épület omolhat össze Bejrútban a robbanás miatt

Az UNESCO próbálja megmenteni a felbecsülhetetlen értékkel bíró épületeket.

Mire jó az esővíz újrahasznosítása?

Szemléletformáló akció: gazdálkodj a vízzel!

Mára ennyi, elmentünk bulizni!

Várunk titeket is sok szeretettel. 

Elhunyt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

De többek közt neki köszönhettük "Az oroszok már a spájzban vannak" szállóigét is.

Baleset történt a 83-ason Győrszemerénél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

10 év alatt lecserélné a városi buszok felét a kormány

Pedig másfél hónapja még leszavazta a Fidesz, hogy Szombathely 7 új buszt kaphasson az állam költségére.

Lerobbant a mozdony teteje Budaörs és Biatorbágy között, megrongálta a szombathelyi IC-t is

Személyi sérülés nem történt, a vonatközlekedés viszont akadozik.

A vártnál is nagyobbat zuhant a magyar gazdaság

Hazánk bruttó hazai terméke 2020 II. negyedévében a nyers adatok szerint 13,6, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 13,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. 

LMP: szigorúbb szabályozás kell a használt gépjárműabroncsokkal kapcsolatban

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kormány az elmúlt fél évben még a jogszabályi környezet kialakításával sem tett azért, hogy az illegális gumilerakókat fel lehessen számolni.

10 évvel visszamentünk a múltba, már megint egy Alkonyat-könyv ül a sikerlisták trónján

Ennek örömére a sorozat írója gyorsan be is jelentett még két kötetet.

Elfüstölt egy ősöreg Ikarus Győr mellett

A buszról még idejében leszálltak az utasok. Jellemző módon senki sem állt meg segíteni.

Késsel fenyegetőzve raboltak ki egy utcazenészt a győri vasútállomáson

A rendőrök rövid időn belül elkapták a két elkövetőt.

van még itt cikk a témában:

Elbukott az iskolaőrségre jelentkezők kétharmada

Máshol is számíthatna bukásnak ez a mennyiség...

Vissza akarja vonatni a szombathelyi Váci iskola igazgatójának korábbi nyilatkozatát az EMMI, csak, hogy védje az önkényesen kinevezett iskolaőr-rendszert

Rétvári Bence szerint álhír az, hogy az igazgató nem kérte az őr kihelyezését, pedig az egyik fideszes portál is szó szerint ezt írta le.