A szombathelyi Momentumban is aggályosnak tartják Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának megbízását

ugytudjuk.hu
2019. november 12. kedd, 11:35
Szerintük ez rossz üzenetet közvetít az ellenzéki szavazók felé.

Néhány napja röppent fel a hír, miszerint Újbudán és Erzsébetvárosban Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízzák meg az önkormányzatok jogi képviseletével. Czeglédy irodáját többek között azzal bízták meg, hogy világítsa át az önkormányzatokat, de sajtóügyek lebonyolításában is segédkezni fognak.

 

A döntésről a Momentum szombaton egy közleményben határolódott el, mint írták, a képviselőik egyik kerületben sem tudtak előre Czeglédy kiválasztásáról, a döntést polgármesteri hatáskörben, egyeztetés nélkül hozták a kerület vezetői. Azt is megemlítették, hogy szerintük a szombathelyi politikus kinevezése nem szolgálja a közbizalom helyreállítását, főleg azért, mert egyszer már elítélték, és jelenleg is eljárás folyik ellene. 


Ezután Orosz Anna, a Momentum újbudai alpolgármestere a Facebookon tett közzé egy hosszabb bejegyzést, amiben azt boncolgatja, hogy szerinte Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban.

 

Megkerestük Nagy Donátot, a Momentum szombathelyi elnökét, akitől megkérdeztük, hogy a helyi szervezet mit gondol Czeglédy ügyvédi irodájának megbízásáról. Nagy elmondta, hogy magát a megbízást aggasztónak találták, mert előzetesen nem egyeztettek a döntésről, a Momentum képviselői nem is tudtak kinevezésről.

 

A szombathelyi Momentum elnöke szerint ez rossz üzenetet közvetít az ellenzéki választók felé, hiszen az ellenzéki szövetségek pont azért jöttek létre, hogy megszűnjenek a visszaélések és a korrupciós ügyek. Szerintük éppen ezért nem szerencsés egy olyan embert megbízni a jogi képviselettel, aki ellen 17 éve jogerős döntés született, és aki ellen most is eljárás folyik.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás