A Szombathelyi Haladás továbbra is azt szeretné, ha a Sportkomplexum elengedné a tavalyi tartozásukat

Farkas Bazsi 2020-10-17 11:16:00
A 37 és fél millió forintos önkormányzati támogatásra pedig igényt tartanak.

Villáminterjút közölt a Szombathelyi Haladás hivatalos weboldala a klub ügyvezetőjével, Séllei Árpáddal. Az apropót a szerdán megtartott szurkolói kerekasztal szolgáltatta. 

- A fórumon dr. Horváth Attila sportért felelős alpolgármester azt mondta, a 300 millió forint nem volt elég a Haladás Sportkomplexum 2019-es üzemeltetésére. Erről mi a véleménye?

- Egyértelműen kiderült, a 300 millió elég volt a teljes évre - mondta Séllei Árpád. - A doboz, azaz a sportcsarnok körülbelül 180 millióba került, a stadion 118 millióba, a beszámolójuk szerint is kompletten belefértek a kormány által biztosított összegbe.

- Az is elhangzott, hogy azon a bizonyos, tavalyi közgyűlésen 100 millió forintot kért a Haladásnak. Ezt meg tudja cáfolni?

- A teljes szószerinti anyaga megvan a decemberi közgyűlésnek, ahol dr. Nemény András, illetve Tóth Kálmán is kijelenti, hogy nem érkezett támogatási kérelem a Haladástól.

Tetszik vagy sem, de 400 millió forint alatt nem nagyon áll meg a Haladás Sportkomplexum éves üzemeltetése

Illés Károly, a szombathelyi Fidesz-KDNP sajtószabadságot két lábbal tipró frakcióvezetője gyakorlatilag lehazugozta Horváth Attilát (Éljen Szombathely!), sportért is felelős alpolgármestert. Illés szerint ugyanis nem igaz az, amit Horváth a szerdán tartott Haladás kerekasztal beszélgetésen mondott, vagyis, hogy Sportkomplexum fenntartása évi 400 millió forintba kerülne.

- Igényt tart-e a Haladás a 2019-re szóló 37.5 milliós bérleti díj támogatásra?

- Szeretnénk, ha a komplexum elengedné a 2019-es tartozásunkat, megteheti, hiszen már megkapta az államtól. És 2020 első félévére kérnénk a 37.5 milliós támogatást, de természetesen ez a komplexumhoz kerülne, nem a Halihoz.

- A Haladás hazai meccseit még az NB II-ben is közel 3 ezren látogatják és rengeteg olyan szimpatizánsa is van a csapatnak - város és megyeszerte - akik ugyan nem járnak ki a találkozókra, de szurkolnak a fiúknak. Hogy értékeli a fórumon elhangzottakat, tisztult a kép a sok-sok ezer Hali-szurkoló előtt?

- Remélem igen, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, szerintem már mindenki tisztán látja a helyzetet. Köszönöm a szurkolói csoportnak, amelyik megszervezet ezt az ankétot, sokkal többet segített nekünk, mint azt előre gondoltuk volna.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.