HIRDETÉS

Fotó: Wikipédia

2021 után megkezdődhet a Szombathely és Kőszeg közötti út építése

ugytudjuk.hu
2019. november 12. kedd, 09:53
A 87-es út volt a téma a Parlamentben.

 Ágh Péter a Fidesz parlamenti képviselője arról érdeklődött az Országgyűlés hétfői ülésén, hogy hol tart a Szombathely és Kőszeg közötti útfejlesztés előkészítése és pontosan milyen további fejlesztések várhatóak a szakaszon. Ha a fejlesztés elkészül, az új utat jelent Bécs felé, stratégiai jelentőségű lehet Kőszeg számára és mentesíti az átmenő forgalomtól a kistelepüléseket - hívta fel a  figyelmet.

 

20191111 1300 Parlament, Ágh Péter kérdése, Schanda Tamás válasza

Ágh Péter kérdése, Schanda Tamás válasza

 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a kormány elsőrendű feladatként kezeli a közúthálózat fejlesztését és biztonságosabbá tételét.

 

Új nyomvonalon, 2x2 sávos út épül Szombathely és Kőszeg között

Fehér Buda A tanulmányterv 2019. július végére, az engedélyek és kiviteli tervek várhatóan 2021. első félévében készülnek el. Nemrég jelent meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján, hogy már zajlanak a Szombathely és Kőszeg közötti főút fejlesztésének előkészületei. A felújítás során a 87-89. számú főút eddig hiányzó, északkeleti elkerülő részeit is kiépítik.


A tervezési feladat részeként elkészült a bírálati tanulmányterv és a környezetvédelmi terv, valamint kiválasztották a javasolt nyomvonalat. Az engedélyezési tervek befejezése és az építési engedély megszerzése 2021 második felében várható - közölte.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás