Forrás: Wikipédia

Új nyomvonalon, 2x2 sávos út épül Szombathely és Kőszeg között

Fehér Buda
2019. január 12. szombat, 14:04
A tanulmányterv 2019. július végére, az engedélyek és kiviteli tervek várhatóan 2021. első félévében készülnek el.

Nemrég jelent meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján, hogy már zajlanak a Szombathely és Kőszeg közötti főút fejlesztésének előkészületei. A felújítás során a 87-89. számú főút eddig hiányzó, északkeleti elkerülő részeit is kiépítik.

 

A projekt egyelőre bébicipőkben jár, most éppen az előkészítési szakasz zajlik. Ennek az célja, hogy meghatározzák, kiválasszák és megtervezzék a főút új nyomvonalát. A munkálatok során a már meglévő, 2x1 sávos főutat fejlesztik, burkolaterősítést végeznek és különböző elkerülőket építenek, így az érintett települések közé becsúszik még Gencsapáti, Gyöngyösfalu, Lukácsháza és Söpte is. Az új, 2x2 sávos utat pedig úgy alakítják ki, hogy ahol lehetséges, felhasználják a már meglévő főutat.

 

A tervek szerint tehát fejlesztik a 87-89. számú főút Szombathely hiányzó északkeleti elkerülő szakaszát, amely nagyjából 5,2 kilométer hosszú lesz, a Szombathely és Kőszeg közötti 16,3 kilométer hosszú szakaszt, valamint Kőszeget keletről elkerülő és a határig tartó 5,7 kilométer hosszú útrészt. Az út teljes, egybefüggő hossza így 27,2 kilométer lesz. Ezen a térképen jól látszik, hogy miről is van szó:

 

 

 

A NIF még hozzáteszi, hogy a tanulmányterv 2019. július végére, az engedélyek és kiviteli tervek várhatóan 2021. első félévében készülnek el, valamint azt, hogy a beruházást a magyar állam finanszírozza.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás