Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Pro Savaria Koczka Tibort támogatja az önkormányzati választáson

BZ
2019. augusztus 8. csütörtök, 15:06
Molnár Miklós jelentette be ezekben a percekben.

A Pro Savaria első sajtótájékoztatóját tartotta csütörtök délután az önkormányzati választások előtt.

 

 

Molnár Miklós, a szervezet alpolgármestere elmondta, a helyszínválasztás, a Pannónia Étterem is jelképes, Szombathely egyik legöregebb, folyamatosan "lakott" épülete, amit a késő középkorban építettek, a hagyomány és a polgári értékek hordozója ma is.

 

Elmondta, a Pro Savaria továbbra is a polgári jobb oldal értékeit képviseli. Céljuk ma is megegyezik a 2002-es megalakuláskorival: értékrendjük mellett a szakmai kontroll a város működése felett, ehhez kérik a szombathelyiek támogatását.

 

Két bejelentést tett: egyrészt azt, hogy a mai nappal nyilvántartásba vették a szervezetet, így indulhat a választáson.

 

A másik bejelentés ennél jóval nagyobb jelentőséggel bír.

 

Reflektálva az elmúlt hetek napokra, Molnár felsorolta azokat a legfőbb pontokat, amiket Koczka Tibor két nappal ezelőtti, sajtótájékoztatóján közölt, amikor bejelentette indulását a polgármesteri székért.

 

 

Molnár Miklós azt mondta ezek a pontok, a pártoktól, de nem az emberektől való függetlenség, a nyugalom, a szakértelem, a tapsztalat és a józan ész politikája olyan értékek, amikkel ők is azonosulni tudnak.

 

Szerinte ősszel nem politikai lobbistát, hanem városvezetőt kell választani, ezért bejelentette, hogy a Pro Savaria a 2019-es önkormányzati választáson támogatja Koczka Tibor polgármesterjelöltségét.

 

 

Molnár Miklós elmondta, hogy mind a 14 körzetben indítanak jelölteket. A képviselőjelöltjeik már megvannak, mint mondta, "szép csendben" már most végzik a feladataikat, de minden további információt a jövő héttől fognak nyilvánosságra hozni.

 

 

Kijelentette: "Nyitottak vagyunk, hogy bárki támogasson bennünket!" Majd fanyar humorral hozzátette, ha esetleg a Fidesz-KDNP úgy gondolja, hogy támogatja a Pro Savariát, akár az ő támogatásukat is elfogadják.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás