A parkolót és a kerítést átadták, a járda még készül, de a régi buszforduló átépítése is tervben van a szombathelyi Derkovits lakótelepen

Nagy Donát 2020-03-10 10:53:00
Kezd látszódni a város közlekedésére fordított plusz pénz eredménye.

Egymás után három helyszínen is jártunk a mai sajtótájékoztatón, amit Horváth Soma (Éljen Szombathely) tartott a Derkovits lakótelepen.

Sétánk a Szűrcsapó utcai parkolóból indult, itt az alpolgármester, aki egyben a körzet képviselője is elmondta,

nagyon örülök neki, hogy a város folyamatosan fejlődik. Városszerte olyan, a lakosság valós igényeinek megfelelő fejlesztések indultak el, amit régóta szerettek volna a szombathelyiek.

Példaként a Bólyai János utcában épülő pihenőparkot, a Vereczkei utca járdafelújítást, és a II. János Pál pápa körút melletti játszótér építését, valamint Gyöngyöshermán és Szentkirály városrész több utcafelújítását említette.

Végre elkezdődött a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterének építése

Nagy Donát Már hónapokkal ezelőtt átadták a munkaterületet. Októberben írtunk arról, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak finisében a szombathelyi Fidesz még gyorsan átadta a Parkerdei Lakópark melletti munkaterületet. Aztán amilyen gyorsan előkerült a markoló, olyan gyorsan el is tűnt minden és mindenki.

Horváth Soma szerint mindenki számára köztudott a Szombathely egészét érintő, átfogó parkolási gond. Ezt enyhíti majd a Szűrcsapó 22 mellett most átadott 35 férőhelyes parkoló, amit 44 millió forintból valósítottak meg. Ebből egy hely a mozgássérültek számára van fenntartva, három járdabekötés is épült, valamint a közvilágítást is a fejlesztéshez igazították.

Célegyenesben Szombathely legújabb parkolóépítése

A Kodály Zoltán utcai után újabb parkolóval gazdagodik a Derkovits-városrész. A folyamatosan duzzadó szombathelyi gépkocsi-állomány a közlekedésben gyakorivá tette a dugókat, de a lakótelepeken vált igazán kritikussá a helyzet, elfogytak a parkolók, sokszor nincs hova letenni a kocsit. Ezt orvosolhatja a legújabb parkolóberuházás is.

A parkoló körül parkosítást is végeztek, a képviselő szerint ez akkor lesz igazán szép, amikor már a fű is kinő a következő hetekben.

Innét a Bem József utcába sétáltunk át, ahol egy 2004-ben épült játszótér köré felhúzott kerítést tekintettünk meg. A képviselő elmondta, hogy az eredeti kerítés nagyon rossz állapotban volt, többször is javítgatni kellett; sőt, egyszer az egész kaput is kidöntötte valaki.

A tavalyi költségvetésben volt arra lehetőség, hogy megújulhasson a kerítés, ami végül 2.272.571 forintból valósult meg.

A képviselő itt hozzátette, hogy a tavalyi költségvetésben az elmúlt évekkel szemben az Éljen Szombathely nagyobb forrást biztosított játszótéri játékok pótlására, fejlesztésére, így 30 millió forintból 13 helyszínen történik hasonló kerítésépítés, napvitorla telepítés, mászóvár-csere.

A harmadik helyszínünk a közeli járdafelújítás volt, ahol az elmúlt években a környék szakaszait már elkezdték kijavítani, de erre a részre csak most került sor.

Ez egy nagyon fontos projekt volt, mert teljesen tönkrement a szakasz, ugyanakkor nem volt még talapzata sem.

A felújítás 260 méter hosszan történik, 20.888.306 Ft volt az ára, állítólag 2 hét múlva el is készül.

A járdaszakasz végén megnéztük az egykori autóbuszfordulót is, ahol most egy parkolósávot alakítanak ki. A teljes rész parkolóvá alakítási szándéka is megvan, és igyekeznek a költségeket beszorítani az idei útfelújítási programba.

Íme a Szombathely leendő új parkolójának terve: 44 autónak lesz helye az egykori buszfordulóban

Derkovitson elindult valami. Tavasz végén elkészült a Kodály Zoltán utca végén (a Váci és a Bem utca társasházai mögött) egy 74 férőhelyes parkoló, néhány napja pedig kiderült, rövidesen megkezdődhet a Szűrcsapó utcában is egy parkolóépítés, ahol majd 35 autó parkolását oldják meg. Már korábban tudni lehetett, hogy a Bem József utca egykori autóbuszfordulójának kihasználatlan területére is parkoló épülhet.

Erre pedig minden jel szerint nagy esély van, akkor pedig már idén elkezdhetik átépíteni a területet, amivel az itt élők régi álma fog teljesülni.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.