A parkolót és a kerítést átadták, a járda még készül, de a régi buszforduló átépítése is tervben van a szombathelyi Derkovits lakótelepen

Nagy Donát 2020-03-10 10:53:00
Kezd látszódni a város közlekedésére fordított plusz pénz eredménye.

Egymás után három helyszínen is jártunk a mai sajtótájékoztatón, amit Horváth Soma (Éljen Szombathely) tartott a Derkovits lakótelepen.

Sétánk a Szűrcsapó utcai parkolóból indult, itt az alpolgármester, aki egyben a körzet képviselője is elmondta,

nagyon örülök neki, hogy a város folyamatosan fejlődik. Városszerte olyan, a lakosság valós igényeinek megfelelő fejlesztések indultak el, amit régóta szerettek volna a szombathelyiek.

Példaként a Bólyai János utcában épülő pihenőparkot, a Vereczkei utca járdafelújítást, és a II. János Pál pápa körút melletti játszótér építését, valamint Gyöngyöshermán és Szentkirály városrész több utcafelújítását említette.

Végre elkezdődött a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterének építése

Nagy Donát Már hónapokkal ezelőtt átadták a munkaterületet. Októberben írtunk arról, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak finisében a szombathelyi Fidesz még gyorsan átadta a Parkerdei Lakópark melletti munkaterületet. Aztán amilyen gyorsan előkerült a markoló, olyan gyorsan el is tűnt minden és mindenki.

Horváth Soma szerint mindenki számára köztudott a Szombathely egészét érintő, átfogó parkolási gond. Ezt enyhíti majd a Szűrcsapó 22 mellett most átadott 35 férőhelyes parkoló, amit 44 millió forintból valósítottak meg. Ebből egy hely a mozgássérültek számára van fenntartva, három járdabekötés is épült, valamint a közvilágítást is a fejlesztéshez igazították.

Célegyenesben Szombathely legújabb parkolóépítése

A Kodály Zoltán utcai után újabb parkolóval gazdagodik a Derkovits-városrész. A folyamatosan duzzadó szombathelyi gépkocsi-állomány a közlekedésben gyakorivá tette a dugókat, de a lakótelepeken vált igazán kritikussá a helyzet, elfogytak a parkolók, sokszor nincs hova letenni a kocsit. Ezt orvosolhatja a legújabb parkolóberuházás is.

A parkoló körül parkosítást is végeztek, a képviselő szerint ez akkor lesz igazán szép, amikor már a fű is kinő a következő hetekben.

Innét a Bem József utcába sétáltunk át, ahol egy 2004-ben épült játszótér köré felhúzott kerítést tekintettünk meg. A képviselő elmondta, hogy az eredeti kerítés nagyon rossz állapotban volt, többször is javítgatni kellett; sőt, egyszer az egész kaput is kidöntötte valaki.

A tavalyi költségvetésben volt arra lehetőség, hogy megújulhasson a kerítés, ami végül 2.272.571 forintból valósult meg.

A képviselő itt hozzátette, hogy a tavalyi költségvetésben az elmúlt évekkel szemben az Éljen Szombathely nagyobb forrást biztosított játszótéri játékok pótlására, fejlesztésére, így 30 millió forintból 13 helyszínen történik hasonló kerítésépítés, napvitorla telepítés, mászóvár-csere.

A harmadik helyszínünk a közeli járdafelújítás volt, ahol az elmúlt években a környék szakaszait már elkezdték kijavítani, de erre a részre csak most került sor.

Ez egy nagyon fontos projekt volt, mert teljesen tönkrement a szakasz, ugyanakkor nem volt még talapzata sem.

A felújítás 260 méter hosszan történik, 20.888.306 Ft volt az ára, állítólag 2 hét múlva el is készül.

A járdaszakasz végén megnéztük az egykori autóbuszfordulót is, ahol most egy parkolósávot alakítanak ki. A teljes rész parkolóvá alakítási szándéka is megvan, és igyekeznek a költségeket beszorítani az idei útfelújítási programba.

Íme a Szombathely leendő új parkolójának terve: 44 autónak lesz helye az egykori buszfordulóban

Derkovitson elindult valami. Tavasz végén elkészült a Kodály Zoltán utca végén (a Váci és a Bem utca társasházai mögött) egy 74 férőhelyes parkoló, néhány napja pedig kiderült, rövidesen megkezdődhet a Szűrcsapó utcában is egy parkolóépítés, ahol majd 35 autó parkolását oldják meg. Már korábban tudni lehetett, hogy a Bem József utca egykori autóbuszfordulójának kihasználatlan területére is parkoló épülhet.

Erre pedig minden jel szerint nagy esély van, akkor pedig már idén elkezdhetik átépíteni a területet, amivel az itt élők régi álma fog teljesülni.

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában:

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.