A parkolót és a kerítést átadták, a járda még készül, de a régi buszforduló átépítése is tervben van a szombathelyi Derkovits lakótelepen

Nagy Donát 2020-03-10 10:53:00
Kezd látszódni a város közlekedésére fordított plusz pénz eredménye.

Egymás után három helyszínen is jártunk a mai sajtótájékoztatón, amit Horváth Soma (Éljen Szombathely) tartott a Derkovits lakótelepen.

Sétánk a Szűrcsapó utcai parkolóból indult, itt az alpolgármester, aki egyben a körzet képviselője is elmondta,

nagyon örülök neki, hogy a város folyamatosan fejlődik. Városszerte olyan, a lakosság valós igényeinek megfelelő fejlesztések indultak el, amit régóta szerettek volna a szombathelyiek.

Példaként a Bólyai János utcában épülő pihenőparkot, a Vereczkei utca járdafelújítást, és a II. János Pál pápa körút melletti játszótér építését, valamint Gyöngyöshermán és Szentkirály városrész több utcafelújítását említette.

Végre elkezdődött a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterének építése

Nagy Donát Már hónapokkal ezelőtt átadták a munkaterületet. Októberben írtunk arról, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak finisében a szombathelyi Fidesz még gyorsan átadta a Parkerdei Lakópark melletti munkaterületet. Aztán amilyen gyorsan előkerült a markoló, olyan gyorsan el is tűnt minden és mindenki.

Horváth Soma szerint mindenki számára köztudott a Szombathely egészét érintő, átfogó parkolási gond. Ezt enyhíti majd a Szűrcsapó 22 mellett most átadott 35 férőhelyes parkoló, amit 44 millió forintból valósítottak meg. Ebből egy hely a mozgássérültek számára van fenntartva, három járdabekötés is épült, valamint a közvilágítást is a fejlesztéshez igazították.

Célegyenesben Szombathely legújabb parkolóépítése

A Kodály Zoltán utcai után újabb parkolóval gazdagodik a Derkovits-városrész. A folyamatosan duzzadó szombathelyi gépkocsi-állomány a közlekedésben gyakorivá tette a dugókat, de a lakótelepeken vált igazán kritikussá a helyzet, elfogytak a parkolók, sokszor nincs hova letenni a kocsit. Ezt orvosolhatja a legújabb parkolóberuházás is.

A parkoló körül parkosítást is végeztek, a képviselő szerint ez akkor lesz igazán szép, amikor már a fű is kinő a következő hetekben.

Innét a Bem József utcába sétáltunk át, ahol egy 2004-ben épült játszótér köré felhúzott kerítést tekintettünk meg. A képviselő elmondta, hogy az eredeti kerítés nagyon rossz állapotban volt, többször is javítgatni kellett; sőt, egyszer az egész kaput is kidöntötte valaki.

A tavalyi költségvetésben volt arra lehetőség, hogy megújulhasson a kerítés, ami végül 2.272.571 forintból valósult meg.

A képviselő itt hozzátette, hogy a tavalyi költségvetésben az elmúlt évekkel szemben az Éljen Szombathely nagyobb forrást biztosított játszótéri játékok pótlására, fejlesztésére, így 30 millió forintból 13 helyszínen történik hasonló kerítésépítés, napvitorla telepítés, mászóvár-csere.

A harmadik helyszínünk a közeli járdafelújítás volt, ahol az elmúlt években a környék szakaszait már elkezdték kijavítani, de erre a részre csak most került sor.

Ez egy nagyon fontos projekt volt, mert teljesen tönkrement a szakasz, ugyanakkor nem volt még talapzata sem.

A felújítás 260 méter hosszan történik, 20.888.306 Ft volt az ára, állítólag 2 hét múlva el is készül.

A járdaszakasz végén megnéztük az egykori autóbuszfordulót is, ahol most egy parkolósávot alakítanak ki. A teljes rész parkolóvá alakítási szándéka is megvan, és igyekeznek a költségeket beszorítani az idei útfelújítási programba.

Íme a Szombathely leendő új parkolójának terve: 44 autónak lesz helye az egykori buszfordulóban

Derkovitson elindult valami. Tavasz végén elkészült a Kodály Zoltán utca végén (a Váci és a Bem utca társasházai mögött) egy 74 férőhelyes parkoló, néhány napja pedig kiderült, rövidesen megkezdődhet a Szűrcsapó utcában is egy parkolóépítés, ahol majd 35 autó parkolását oldják meg. Már korábban tudni lehetett, hogy a Bem József utca egykori autóbuszfordulójának kihasználatlan területére is parkoló épülhet.

Erre pedig minden jel szerint nagy esély van, akkor pedig már idén elkezdhetik átépíteni a területet, amivel az itt élők régi álma fog teljesülni.

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.

56-57 négyzetméteres ingatlanra futja 30 millió forintból most Szombathelyen

A vármegyeszékhelyek közül, az első két hónap tranzakciói alapján Békéscsabán kapható 30 millió forintból a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás.