A nap számadata: legalább 440 millió forintot költött el a kormány a karácsonyi üdvözletre

Farkas Bazsi
2020. január 18. szombat, 18:53
És akkor ez még csak a nyomtatott sajtó. Még karácsony után is boldog karácsonyt kívántak, 9,4 millióért.

Mi hiába próbáltuk kétszer is megkérdezni a kormánytól, hogy mennyit költött el a 2019-es karácsonyi üdvözlet tévé, rádió, online, vagy nyomtatott sajtóban való megjelenítésére, a miniszterelnökség és a miniszterelnöki kabinetiroda is azt írta, hogy nem minősülnek adatkezelőnek, így nem kötelesek válaszolni.


 
A Magyar Hang vette a fáradságot és végignézte az országos napilapokat, hogy kiszámolhassa, mennyi pénzt költött el a kormány a nyomtatott sajtóban karácsonyi üdvözletre. 


 
Alsó hangon számolva is 440 millió forintot költött a kormány az adófizetők pénzéből decemberben a három országos napilap, a Népszava, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap nyomtatott számaiban megjelent hirdetésekre - írja a lap.


 
A Magyar Hang arra is felhívja a figyelmet, hogy 9 millió 400 ezer forintnyi karácsonyi hirdetés már karácsony után jelent meg. Nem kevés közpénzt kiszórva ezzel az ablakon.


 
A kormány a “Mennyből az angyal” témájára készült üdvözletet a Facebookon és a Youtubeon is fizetett hirdetésben tolta. De több rádióban, tévében, sőt helyi újságban és városi tévében is lehetett vele találkozni. Hogy mennyibe kerülhetett a karácsonyi üdvözlet a központi költségvetésnek, azt valószínű sosem tudjuk meg.


 
 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás