A megyei propagandaújságban magyarázkodik Lendvai Ferenc az amerikai botrány miatt

Farkas Bazsi 2019-07-07 11:09:00
Botrány ide vagy oda, Lendvai ismét a város pénzén utazik el a Diákjátékokra.

Korábban írtuk: a Téli Nemzetközi Diákjátékok szervezői elismerték, hogy a Lendvai Ferenc szombathelyi fideszes tanácsnok által vezetett delegáció botrányt okozott a januárban Lake Placidben zajló rendezvényen.


Arról is írtunk, hogy az utazásról mélyen hallgat a képviselő, a város honlapja, de még a szombathelyi tisztségviselők két közgyűlés közötti beszámolójában sincs megemlítve az esemény, amiből arra lehet következtetni, hogy a Fideszesek a rendezvény minden emlékét igyekeztek kitörölni. 


Cikkeink hatására Lendvai Ferenc magyarázkodásra kényszerült. A Fidesz propagandalapjában, a Vas Népében. A kormánypárti politikus azt állítja, hogy csak egy fotó készült a szombathelyi gyerekekről, amikor azok a kanadai versenyzőkkel együtt fürödtek. Lendvai azt mondja, hogy a kanadaiak egyszer csak elhagyták a medencét és hamarosan megjelentek a rendőrök, akik a fotók miatt jöttek ki. A Fidesz képviselője szerint az „egy félreértés történt, ami a kulturális különbségekből fakadt”. 


Nos, mivel a részletek továbbra sem tiszták, élünk a gyanúperrel, hogy az eset nem magyarázható kulturális különbségekkel, hiszen az nem indokolja még a rendőrségi intézkedést. Fideszhez közel álló forrásaink azt is mondják, hogy nem sokkal az ügy kipattanása, tehát első cikkünk előtt az eset miatt kellett leváltani Lendvait a Fidesz szombathelyi elnöki posztjáról. A funkciót Illés Károly vette át. Lendvai és Illés ugyanahhoz a politikai és baráti körhöz tartozik a helyi Fideszen belül, így a vezetőcserét sokan nem értették akkor, ám egy politikán túli, a januári eseményekkel és az ottani rendőrségi eljárással összefüggő ok már erősen indokolhatja a sorcserét.

Hogy végre tisztázzuk, hogy mi is történt az önkormányzathoz fordultunk, hogy adják ki Lendvai úti beszámolóját. Ez az a hivatalos irat, amiben a delegáció vezetőjének be kell számolnia az útjáról. Lendvaiék ugyanis közpénzen utaztak el, közpénzből lett fizetve a szállásuk és minden egyéb költségük is. Ha ugyanis az úti beszámolóban az esetet nem említik, az egyértelmű jele annak, hogy el akarták tussolni. Ha pedig említik, akkor reméljük, hogy Lendvai nem keveredik ellentmondásba saját magával, és a Vas Népébe megíratott magyarázkodásával.

Az egyébként eléggé aggályos, hogy a továbbra is homályos részletek ellenére a  július 9-13. között az oroszországi Ufában megrendezendő nyári Diákjátékokra Lendvai ismét a város pénzén utazva megy ki delegációvezetőként. 

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy közben megint nem kell egy rendkívüli közgyűlést összehívni, például a Haladás miatt, hiszen akkor Lendvai nem tudna ezen részt venni. Legutóbb januárban történt hasonló, akkor a tanácsnok Lake Placidben volt, így sem ő, sem pedig frakciója nem tudott részt venni a rabszolgatörvény ellehetetlenítésére összehívott közgyűlésen. Saját távolmaradásuk eltussolására akkor Molnár Miklóst (Pro Savaria) kezdték el árulózni. A következményeket azóta ismerjük. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.