Fotó: Pixabay

A kutatók szerint 2037-re szinte már csak e-babák fognak a világra jönni

ugytudjuk.hu
2019. december 2. hétfő, 09:06
Teljesen megváltozik, hogy miként találnak egymásra a szülők.

Angol kutatók szerint 2037-re a világ újszülöttjeinek nagy része már e-baba lesz. A kutatók így nevezték el azokat a gyermekeket akiknek a szülei az interneten keresztül találkoztak. A kutatást egy randioldal, az eharmony finanszírozta, amiből kiderült, hogy 2035-re a legtöbb pár már nem is offline, hanem valamilyen randifelületen fog egymásra találni.

 

A kutatók a jóslataikat az eharmony és az angol Nemzeti Statisztikai Hivatal adataira támaszkodva hozták meg. Ezekből leszűrték, hogy 2015 és 2019 között az emberek durván egyharmada fordult valamilyen randioldal felé, hogy új emberekkel ismerkedjen meg, míg 2005 és 2014 között az emberek mindössze 19 százaléka merte bevállalni az internetes találkákat.

 

Az adatokból azonban egy teljesen más dolog is kiderült, mégpedig az, hogy az emberek sokkal magabiztosabban ismerkednek online, mint amikor szemtől szemben ülnek le valakivel. A britek 47 százaléka ugyanis úgy hiszi, hogy az introvertáltabb társaiknak megkönnyíti az életét az internetes üzenetcsere egy-egy valódi randi előtt.

 

A kutatást végző egyik professzor, dr. Paolo Taticchi azt mondja, az internet nem csak abban segít, hogy új emberekkel találkozzunk, hanem még azt is megkönnyíti, hogy az új partnerünkkel hosszabb és sikeresebb legyen a kapcsolatunk. A randioldalak ugyanis egyre többször veszik figyelembe, hogy milyen tulajdonságokat keresnek a randizók, így olyan emberekkel kötik őket össze, akikkel nagyobb eséllyel alakítanak majd ki tartós kapcsolatokat. 

 

Taticchi szerint tehát 2035-ben kezdődik el az igazi randi-reform, ami szerinte az egész társadalmat megváltoztatja majd, de szerinte ez nem feltétlenül lesz rossz dolog.

 

(Metro)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás