Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Kúrián nyert pert Czeglédy Hende ellen

Farkas Bazsi
2019. szeptember 19. csütörtök, 07:19
A bíróság jogerősen megállapította, hogy az exminiszter és a Vas Népe megsértette Czeglédy jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

A szombathelyi független képviselőjelölt Facebook-oldalán jelentette be, hogy a legfelsőbb bíróságon, vagyis a Kúrián nyert pert Hende Csaba és a Vas Népe ellen.

 

Czeglédy azt írja:

 

Hende Bubu, bukott honvédelmi miniszter (a kukkeros) a megyei napilappal összejátszva a való tényeket hamis színben tüntette fel annak érdekében, hogy a becsületembe gázolhasson.


Ezt a gátlástalan embert először jól elmeszelte a Veszprémi Törvényszék, majd a Győri Ítélőtábla. Ezt követően a Kúriához szaladt, hogy aztán ott is pert veszítsen velem szemben. Tegnap volt az ítélethirdetés.

 

A legfőbb bírói szerv kicsit egyszerűsítette az elsőfokú bíróság ítéletének rendelkező részét:

 

“Alperesek azt a valós tényt, hogy a Kúria az alapperben hozott ítéletében az elégtételadó szöveget kiegészítette azzal, hogy a sérelmezett közlés tevője dr. Czeglédy Csaba volt, abban a hamis színben tüntették fel, mintha a Kúria dr. Czeglédy Csaba jogi felelősségét megállapította volna, és mintha ekként a Kúria jogerős ítélete mondaná ki, hogy dr. Czeglédy Csaba hazug, rágalmazó.”

 

Tehát a bíróság jogerősen megállapította, hogy Hende Csaba és a Vas Népe megsértették a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogomat.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás