Fotó: Ugytudjuk.hu

A kormánynak sem köteles kiadni a Haladás Sportkomplexum a működési hatástanulmányát

Farkas Bazsi
2019. május 11. szombat, 14:20
Közben az adófizetők öntik bele a száz milliókat.

Lassan állatorvosi ló lesz a szombathelyi Haladás Sportkomplexum. A stadiont 9 milliárdos költségvetéssel kezdték építeni, aztán 15,4 milliárd lett belőle. Piaci alapon működő üzemeltetőt sem talált az önkormányzat, így most is a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., vagyis az építést felügyelő és azt koordináló önkormányzati cég feladata az üzemeltetés. A cég élére tavaly nyáron a csupán érettségivel rendelkező, városi Fidesz alelnök Gaál Sándor került. 


Nemrég a Transparency International közérdekű adatigényléssel fordult a céghez, hogy megtudja Sportkomplexum üzleti tervét. Vagyis azt, hogy mennyi pénzbe kerül annak fenntartása. A cég ügyvezetője, Gál Sándor azonban megtagadta annak kiadását, mivel azt mondta, az üzleti tervben szereplő számok nyilvánosságra kerülése később akár hátrányosan érintheti a Sportkomplexumot egy versenyhelyzetben.

 

Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult, az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudja, a minisztériumnak van e jogosultsága megtudni a stadion üzleti tervét.

 

Válaszában Rétvári Bence államtitkár azt írta, hogy a kormány semmilyen ellenőrzést nem gyakorol a Sportkomplexumra, így a hatástanulmányt sem tudják kikérni.

 

Rétvári arra is kitért, hogy egy kormányhatározat értelmében 297 millió 800 ezer forintot utal át a kormány a Haladás VSE-nek fenntartásra.


Kérdés persze, hogy ha a kormány nem tudja, hogy mennyi pénzből tartják fenn a Sportkomplexumot, akkor a közel 300 millió forintos támogatást mi alapján ítélte oda.

 

Az pedig egy másik kérdés, hogy komplexumot szintén használó Haladás Labdarúgó Kft. és HVSE Kft hogyan fogja kifizetni a bérleti díjat, hiszen most a támogatást egyben a HVSE kapta. 

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás