Fotó: Bonyhádi Zoltán

A kormány szerint nincs semmi kivetnivaló Hende hazaárulózásra buzdításában

Farkas Bazsi
2019. október 6. vasárnap, 16:08
Dömötör Csaba államtitkár tolmácsolta a Miniszterelnökség véleményét.

A kormány szerint nincs semmi kivetnivaló Hende hazaárulózásra buzdításában

Dömötör Csaba államtitkár tolmácsolta a Miniszterelnökség véleményét.

Bár igaz mostanság a győri polgármester Borkai Zsolt szexvideója tartja lázban a választókat, azért ne feledkezzünk meg a Fidesz egy másik álló csillagáról sem, a szombathelyi választókerület parlamenti képviselőjéről, Hende Csabáról. 

 

Hende sokaknál azzal verte ki a biztosítékot, hogy a Fidesz program bemutatóján addig hergelte a közönséget, amíg azok neki nem álltak hazaárulót kiabálni politikai ellenfeleikre, többek között az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltjére, Nemény Andrásra. 

 

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője írásbeli kérdést intézett a Miniszterelnöki Kabinetirodához. Ungár azt kérdezte Orbán Viktor, miniszterelnöktől, hogy

 

1. Egyetért azzal, hogy aki mást gondol bizonyos politikai kérdésekben, mint a kormány vagy Hende Csaba az hazaáruló?
2. Lesz-e következménye Hende Csaba szavainak?


A miniszterelnökség nevében Dömötör Csaba államtitkár válaszolt:

 

Magyarország szabad ország, és ez magában foglalja a véleménynyilvánítás szabadságát is. Mindenki szabadon formálhat véleményt az egyes politikusok közéleti megnyilvánulásairól. Így mindenki saját maga eldöntheti azt is, hogy mit gondol azokról a politikusokról, akik a brüsszeli intézményekben magyar jelöltek ellen kampányolnak, akik egymás ellen fordítják az anyaországi és a külhoni magyarokat, és akik olyan terveket támogatnak nemzetközi intézményekben, amelyek gyengítik Magyarország biztonságát. 

 

14 nap telt el Hende uszítása óta. Ez idő alatt Tarlós István és Pálinkás József is elhatárolódott Hendétől, a szombathelyi közgyűlés pedig határozatban ítélte el a gyűlöletbeszédet. A párt szombathelyi polgármesterjelöltje eddig nem nyilatkozott az esetről.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás