Fotó: pixabay.com

A kölyök tacskót megölő szombathelyi férfi hanyagsága miatt februárban egy bulldog sebesült meg

Farkas Bazsi
2018. november 14. szerda, 07:01
Újabb részletek derültek ki a Szűrcsapó utcai állatkínózról. Az egész lépcsőház retteg tőle.

Tegnap számoltunk be róla, hogy brutális kegyetlenséggel öltek meg vasárnap este Szombathelyen, a Szűrcsapó utcában egy kölyök tacskót. A kutya gazdája az állatot többször megrúgta, falhoz csapta, a kiskutya pedig nem élte túl a verést. Egy szemtanú számolt be az Ugytudjuknak a történtekről de, hogy hivatalos információt is kapjunk, megkerestük a rendőrséget is. A hatóság csak az első cikkünk után nyilatkozott, meglehetősen szűkszavúan:

 

Tájékoztatom, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

 


Tegnapi cikkünk után rengeteg megkeresést kaptunk az olvasóktól. Egyikük azt írja, hogy évek óta retteg a Szűrcsapó 24. a kutyát most holtraverő 32 éves fiatalembertől. Pár éve egy bulldogot ölt meg, azt a kutyát akkor baseballütővel verte agyon. A férfinek két kutyája is van, olyan esetről is beszámoltak, a szomszédok, hogy a menhelyről kihozott kölyköt a két felnőtt kutya közé dobta, akik agyonmarták az állatot. Majd a sérült kölyköt visszavitte a menhelyre azzal, hogy neki nincs pénze az állatorvosra. 

 

Egy másik a házban élő olvasónk azt mesélte, hogy a férfi a tacskót egy pár hete kikötötte a szombathelyi “kistescohoz”, majd otthagyta. Akkor az állatban lévő chip segített abban, hogy visszakerüljön az állat. 


További részletek derültek ki a vasárnap estéről is. A férfi a családjával veszett össze, akik kizárták az őrjöngőt a lakásból. A 32 éves férfi ekkor kezdett bosszút állni a nála lévő kölyök kutyán. A kutya nyüszítésére ekkor lettek figyelmesek a szomszédok, akik az Ugytudjuk.hu-nak azt mondták, hogy 

 

 

a férfi dühkitörései rendszeresek, rettegnek tőle a házban. 

 


Egy szemtanú elmondása szerint a kutya sírására jöttek ki többen is a lakásokból, két idős asszony és egy kismama vonta kérdőre a férfit, a rendőröket is ők hívták ki. Próbálták a kutyát elvenni a férfitől, ám megfenyegette őket, ha közelítenek őkete is elveri. 

 

A rendőrök megérkezésekor a férfi megpróbált elmenekülni, közben az addigra már meghalt kutya testét eldobta, az egyenruhások ez után fogták el. Először tagadta, hogy neki egyáltalán kutyája lenne. Később aztán már zokogva akarta látni, az akkora már halott állatot. 

 


Többen azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy megtudják, ki volt a férfi, akit a rendőrség a kutya megölésével gyanúsít, mivel ők maguk szeretnék megbüntetni. Az önbíráskodásról azonban mindenkit óva intünk. 

 

Frissítés:

 

Időközben kiderült, hogy a férfi nem baseball ütővel támadta meg a bulldogot, hanem felelőtlensége miatt esett baja a kutyának. Minderől Facebook-liveban Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesületének tagja mesélt. 

 

ugytudjuk.hu

Kibeszéljük a Szombathelyen megölt tacskó esetét

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás