A Király Sportlétesítmény ajánlott fel pályákat a kispályás bajnokságra Szombathelyen

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 23. péntek, 19:59
Tavasszal a pályák, ősszel a frissen telepített sövény miatt nem lehetett játszani, de aztán a Király Sportlétesítmény, látva a gondokat, felajánlotta az új műfüves pályáját.

Mégiscsak sikerül befejezni az idei kispályás labdarúgó-bajnokságot Szombathelyen. Ahogy arról az Ugytudjuk is beszámolt, a Sportligetben azért nem kezdődhettek meg az őszi szezon meccsei, mert a pályákat elválasztó területre cserjéket ültetett a kivitelező, illetve nekiállt befüvesíteni ezt a részt.

 

Emiatt a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola háromhetes halasztást kért (illetve más lehetőséget nem hagyott) a bajnokságot szervező Szombathelyi Szabadidő Szövetségtől.

 

A szövetség azonban jelezte, hogy a tavaszi csúszás miatt (ekkor a pályákkal volt gond) annyi meccs került át őszre, hogy lehetetlen azokat lejátszani, így az idei szezon gyakorlatilag értelmetlenné válik. Közben a csapatok befizették a nevezési díjat, illetve a pályabérletet is (gyakorlatilag olyan pályák után, amelyeken nem tudnak játszani), vagyis teljes Sportliget felújítása csaknem teljes káoszba fullasztotta a hetvenes évek óta működő kispályás bajnokságot.

 

Pénteken a Savaria Fórum online változatában jelent meg az alábbi közlemény:

 

„Tisztelt Csapatvezetők!

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség Labdarúgó Szakága Önök által is ismert problémával küzd. Sajnos a Sportliget pályái különböző okok miatt szeptember 16-ig nem használhatók. Tudomására jutott a Király Sportlétesítménynek a kispályás labdarúgó bajnokság problémája és felajánlást tett abban az ügyben, hogy 3 hétre rendelkezésre bocsátja a műfüves nagypályát, amelyen 4 kispálya van kialakítva világítással ellátva.
Köszönettel tartozunk a Király Sportlétesítménynek, mert segíteni szeretne a fennálló probléma megoldására. A fentiek alapján közöljük, hogy 2019. augusztus 26-tól az eredetileg kisorsoltak alapján a mérkőzések lejátszásának helyszíne Király Sportlétesítményben lesz a Temesvár utca, ahol öltözők és büfé is rendelkezésre áll.
Kérjük a tisztelt csapatok vezetőit és játékosait, hogy az átmeneti időszakot szíveskedjenek elfogadni és a mérkőzéseket lejátszani.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb körülményeket tudjuk biztosítani a rendezvény számára.”

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás