A karantén alatt alaposan rácsúsztunk az HBO GO-ra

Varga Mátyás 2020-06-06 14:27:00
A megnövekedett érdeklődés miatt a streaming szolgáltató munkatársai különféle tartalmakkal lepték meg a felhasználókat.

Két hete egy hosszú cikkben írtunk arról, hogy milyen rosszul jött a koronavírus a Vas megyei moziknak. Éppen kezdett volna beindulni az idény, de március közepétől mégis országszerte bezárták a mozikat. A Cinema City ugyan küzdött egy ideig, de március vége felé az összes hazai termet bezárták. A filmkedvelő közönség ezért nem hódolhatott szenvedélyének, így a nagy vásznas, hamisítatlan filmezés az otthonunkba költözött. Ezért megkerestem a két legnagyobb Magyarországról is elérhető streaming szolgáltatót, a Netflixet és a HBO GO-t, hogy ők észleltek-e változást.

Állókép üzemmódban a Vas megyei mozik

A lehető legrosszabbkor jött a koronavírusos járvány a vasi mozik szempontjából. Éppen hogy termőre fordultak a közösségi szórakozás helyei, - lecsapott a járvány és vele a karantén. A vírushelyzet nyomán elrendelt korlátozások ma is meghatározzák a műsorrendet. Nagyon úgy tűnik, egy ideig még az állókép üzemmód lesz a jellemző.

Több ismerősöm valamint én is azt gondoltuk, hogy a karantén helyzet miatt kiugróan magas lesz az előfizetők száma, mert aki csak tehette az inkább otthon maradt, és valamelyik szolgáltató kínálatából szemezgetett. Pontos számokat, hogy márciustól májusig mennyivel nőtt a felhasználók száma sajnos egyik streaming platformtól se kaptunk. Ami meglepett, hogy a Netflix semmilyen információt sem adott ki, bár ahogy keresgéltem ők szó szerint egyetlen újságnak se küldenek infót, rendelkezzen az kisebb vagy éppenséggel nagyobb olvasói bázissal. Még a netflixes tartalmaknak nagyobb figyelmet fordító egyik filmes újság főszerkesztőjét is megkerestem, aki elmondta, hogy ők is csak tippelni tudnak az előfizetők számára.

A HBO GO-nál viszont megkeresésünkre Pinczés Ádám, kommunikációs vezető elmondta, hogy bár az előfizetői emelkedésről nem tud pontos számot mondani, de az általánosságban elmondható, hogy nőtt a GO nézettsége. A korábbiakhoz képest az volt a legfontosabb változás, hogy a korábbi hónapokhoz képest átalakították a második negyedéves film és sorozat premiernaptárat, és a partnereikkel egyenként megbeszélték, hogy sok tartalom a tervezett premier előtt legyen elérhető. A karantén helyzet alatt megnőtt az érdeklődés a KIDS és a családi tartalmak iránt, ezért több animációs és sima filmet, valamint sorozatot tettek elérhetővé. Ezt a HBO legnézettebb filmjeinek márciusi listája is hűen tükrözi, mivel az Aranyhaj és a nagy gubanc, a Toy Story 4, A királynő kutyája és az Oroszlánkirály érdekelte az előfizetőket.

Fotó: HBO GO

De az elmúlt pár hónap alatt felkerültek a Marvel-filmek is a kínálatba. Áprilisban pontosan ezért a szuperhősös filmek domináltak, ugyanis az összes Vasember és Amerika Kapitány film, valamint a Bosszúállók: Végjátékot nézték meg a legtöbben. Ami még érdekesség, hogy mindkét hónapban a pihenőről visszatérő Westworld legújabb évadja érdekelte a legtöbb felhasználót. Ezért a megnövekedett érdeklődés miatt nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy tudják tartani a megszokott minőséget. És bár tegnap jött a hír, hogy két hét múlva kinyithatnak a mozik, azért nem árt figyelni a streaming szolgáltatókra sem, mert biztos, hogy a karantén alatt megszeretett otthoni szórakozás is tartogat még bőven remek tartalmakat.

Szólj hozzá!

Horváth Ákos is szerepel a hónap végén megjelenő Pesti Balhéban

Itt a trailer a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészével.

Negatív lett az SZKKA légiósainak koronavírus-tesztje

Gorilszka, Tomasevic és Bandelier is bekapcsolódhat a munkába.

Megvan az idei év fagyija!

A passió-karamell lett a befutó.

Kendernay: Felháborító, hogy a kormány szemetet küld a lakosságnak

Zacskóban postázzák a Jókor című kiadványt.

Siófoki edzőmeccs helyett minitorna vár holnap a Halira

A házigazdák mellett a Péccsel is játszanak a zöld-fehérek.

Szép délutánt!

Kezdődik a műszak.

Négy migránst szállított az osztrák határhoz egy Győrnél elfogott sofőr

A rendőrök négy megyére kiterjedő akció keretében fogták el az ukrán sofőrt.

Két autó ütközött össze a 813-as úton Győrnél

A 10-es kilométernél forgalomkorlátozásra kell számítani.

Sosem látott eső verte el a hétvégén Japánt, földcsuszamlások és árvizek sújtják az országot

Még nincs itt a vége, a következő napokra 30 centi esőt ígérnek a meteorológusok.

Pár órával azután, hogy elkészült, egy fehér pár lemeszelte a Black Lives Matter feliratot

Közben azt hangoztatták, hogy szerintük a rasszizmus nem is létezik.

Ma már búcsút inthetünk a felhőknek

Melegedésnek indul az időjárásunk.

Rövidnadrágot dobott piacra a Tesla

Potom 21 ezer forintért már miénk is lehet a „S3XY” feliratú forrónaci.

Vádat emeltek a 6 éves fia vezetését élőző apa ellen

A Kiskőrösi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönt és járművezetéstől való eltiltását javasolt a vádlott ellen.

Győri Filharmonikusok: Nagy megtiszteltetés volt együtt játszani Morriconéval

Afrikában, Ázsiában és Európában lépett fel az elhunyt zeneszerző a győri zenekarral.

van még itt cikk a témában: