A karantén alatt alaposan rácsúsztunk az HBO GO-ra

Varga Mátyás 2020-06-06 14:27:00
A megnövekedett érdeklődés miatt a streaming szolgáltató munkatársai különféle tartalmakkal lepték meg a felhasználókat.

Két hete egy hosszú cikkben írtunk arról, hogy milyen rosszul jött a koronavírus a Vas megyei moziknak. Éppen kezdett volna beindulni az idény, de március közepétől mégis országszerte bezárták a mozikat. A Cinema City ugyan küzdött egy ideig, de március vége felé az összes hazai termet bezárták. A filmkedvelő közönség ezért nem hódolhatott szenvedélyének, így a nagy vásznas, hamisítatlan filmezés az otthonunkba költözött. Ezért megkerestem a két legnagyobb Magyarországról is elérhető streaming szolgáltatót, a Netflixet és a HBO GO-t, hogy ők észleltek-e változást.

Állókép üzemmódban a Vas megyei mozik

A lehető legrosszabbkor jött a koronavírusos járvány a vasi mozik szempontjából. Éppen hogy termőre fordultak a közösségi szórakozás helyei, - lecsapott a járvány és vele a karantén. A vírushelyzet nyomán elrendelt korlátozások ma is meghatározzák a műsorrendet. Nagyon úgy tűnik, egy ideig még az állókép üzemmód lesz a jellemző.

Több ismerősöm valamint én is azt gondoltuk, hogy a karantén helyzet miatt kiugróan magas lesz az előfizetők száma, mert aki csak tehette az inkább otthon maradt, és valamelyik szolgáltató kínálatából szemezgetett. Pontos számokat, hogy márciustól májusig mennyivel nőtt a felhasználók száma sajnos egyik streaming platformtól se kaptunk. Ami meglepett, hogy a Netflix semmilyen információt sem adott ki, bár ahogy keresgéltem ők szó szerint egyetlen újságnak se küldenek infót, rendelkezzen az kisebb vagy éppenséggel nagyobb olvasói bázissal. Még a netflixes tartalmaknak nagyobb figyelmet fordító egyik filmes újság főszerkesztőjét is megkerestem, aki elmondta, hogy ők is csak tippelni tudnak az előfizetők számára.

A HBO GO-nál viszont megkeresésünkre Pinczés Ádám, kommunikációs vezető elmondta, hogy bár az előfizetői emelkedésről nem tud pontos számot mondani, de az általánosságban elmondható, hogy nőtt a GO nézettsége. A korábbiakhoz képest az volt a legfontosabb változás, hogy a korábbi hónapokhoz képest átalakították a második negyedéves film és sorozat premiernaptárat, és a partnereikkel egyenként megbeszélték, hogy sok tartalom a tervezett premier előtt legyen elérhető. A karantén helyzet alatt megnőtt az érdeklődés a KIDS és a családi tartalmak iránt, ezért több animációs és sima filmet, valamint sorozatot tettek elérhetővé. Ezt a HBO legnézettebb filmjeinek márciusi listája is hűen tükrözi, mivel az Aranyhaj és a nagy gubanc, a Toy Story 4, A királynő kutyája és az Oroszlánkirály érdekelte az előfizetőket.

Fotó: HBO GO

De az elmúlt pár hónap alatt felkerültek a Marvel-filmek is a kínálatba. Áprilisban pontosan ezért a szuperhősös filmek domináltak, ugyanis az összes Vasember és Amerika Kapitány film, valamint a Bosszúállók: Végjátékot nézték meg a legtöbben. Ami még érdekesség, hogy mindkét hónapban a pihenőről visszatérő Westworld legújabb évadja érdekelte a legtöbb felhasználót. Ezért a megnövekedett érdeklődés miatt nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy tudják tartani a megszokott minőséget. És bár tegnap jött a hír, hogy két hét múlva kinyithatnak a mozik, azért nem árt figyelni a streaming szolgáltatókra sem, mert biztos, hogy a karantén alatt megszeretett otthoni szórakozás is tartogat még bőven remek tartalmakat.

Szólj hozzá!

Három havi jutalommal kell beérni Bebes polgármesternek

A testület nem szavazta meg a három havi pluszban adható juttatást.

Születésnapi ajándékötletek – ha valami kreatívra vágysz

Nehéz kreatív ajándékot találni egy születésnapra – főleg ha már a harmadik X-en is túl van az illető. Valószínűleg sok mindene megvan már: van szépen berendezett otthona, bármit meg tud magának venni.

Betört egy férfi egy kőszegi lakóházba, aminek megtalálta az elrejtett kulcsát

Közel 600 ezer forint értékben lopott el különféle szerszámokat, pálinkát és élelmiszereket.

Napos idő várható csütörtökön

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Csütörtök reggeltől lezárják a Révai utcát Győrben

Kiegyenesedik az S-kanyar, november végéig nem lehet végigmenni a Révai utcán.

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.

Ügyvezetőt cserélnek a Rádió 8 Körmendnél

Molnár Dánielt H.Szalay Balázs válthatja.

Kislányok álma: csodaszép baba és babakocsi

Amikor az első játékokat válasszuk a gyermekünknek, minden bizonnyal előtörnek az emlékek. Felidézzük azokat a gyerekkori játékokat, amelyekkel órákon át játszottunk, és amelyek oly kedvesek voltak szívünknek és lelkünknek. 

Kamu koncertjegyeket árult két szombathelyi férfi

Most a bíróság húzza el a nótájukat.

Az árvíz miatt több utat is lezárnak Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében

Nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Összeütközött két autó Győrben

Egy sávon halad a forgalom az érintett kereszteződésnél.

A szombathelyi torna vk-n a nézőket is bevonják a programokba

A Waberer's challenge világkupát október 4. és 6. között rendezik meg.

Enyhül az időjárás kedden, eső nem nagyon lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A piros jelzés ellenére, az életével játszva biciklizett be egy nő a vonat elé

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 m fékút után tudott megállni.

Esküvői készülődés profik segítségével

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői előkészületekkel simán boldogulnak, de menet közben döbbennek rá, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész. 

Vízügy: a torkolati műtárgy Győrben több deciméterrel csökkenti a tetőzést

A Lajtán hétfő 6:00 órától III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.