A jelek szerint kamu indokokkal utasították ki Magyarországról az egyik fertőzött iráni diáklányt

Nagy Donát 2020-04-23 06:53:00
A vallomása után egyszerűen átírták a dokumentumokat, mert sem az időpont, sem a helyszín nem stimmelt.

Magyarországon március 4-én hivatalosan két iráni fertőzöttel indult el a koronavírus okozta járvány - kezdi cikkét a 444.

A karanténba helyezésük után a kormány médiájában számos anyag jelent meg arról, hogy az irániak randalíroztak, veszélyeztették az egészségügyi dolgozókat, és nem tartották be a járványügyi szabályokat. 

A hírek kapcsán az idegenrendészeti hatóság végül 13 iráni diákot utasított ki az országból.

Az egyik Youtube csatorna, a Partizán viszont alaposan utánajárt az egyik diáklány történetének, és sok ellentmondást találtak.

A lap megjegyzi, hogy a 33 éves, gyógyszerészhallgató kilenc éve élt Magyarországon, itt fizette a tandíját, magyar barátai voltak, tanulmányait maga finanszírozta, valamint az elmúlt 9 év alatt semmilyen jogsértést nem követett el. Ezért is furcsák a tombolásáról szóló hírek. A gyanúsítás szerint a lány március 7-én szabályt szegett, elhagyta a karantént és agresszív is volt.

A cikk szerint azonban az iráni lány zárójelentéséből kiderült, hogy az ominózus időpontban, amikor az állítólagos rendbontás megtörtént, nem is volt a kórházban. 

De nem csak az időpont, a helyszín sem stimmelt, ugyanis másik szobában volt elhelyezve, mint ami a gyanúsításban szerepel. A lap kiemeli, hogy járványhelyzetben, potenciális fertőző betegek karanténjával kapcsolatos körültekintően dokumentált adatokról beszélünk, amiknek a mostani helyzetben sorsdöntő fontosságuk van.

Az állított agresszív viselkedését sem támasztotta alá semmi, a lányra egyetlen egészségügyi dolgozó sem tett terhelő vallomást, ráadásul a diák kórházban jelenlévő volt évfolyamtársai a hamis tanúvallomás terhe mellett állítják és írásban tanúsítják, hogy a ő semmilyen jogsértést nem követett el a karanténban.

Miután mindezekre fény derült, a rendőrség egyszerűen módosította az adatokat, hogy azok stimmeljenek a kórházi dokumentumokkal. 

 A lap azt írja, hogy azokat a tanúkat, akik igazolhatták volna, hogy az iráni lány nem szegett szabályt, sőt nem is tartózkodott a kórházban az ominózus napon, a rendőrség nem hallgatta meg. 

Kiemelik, hogy a lánynak a rendőri bánásmódra nem volt panasza, megértő és tisztességes hangnemben került sor a kihallgatásokra. Az, hogy a rendőrök milyen utasítást hajtanak végre, az más kérdés.

Az iráni lány a kiutasítással a tanulmányait nem fejezheti be, és az EU területére sem léphet be az elkövetkező három évben.

Címlapképünk illusztráció. Forrás: Pixabay

Forrás: 444

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.