A jegyző - polgármesterjelölt nem válaszol a hivatalos levelekre

Farkas Bazsi
2019. augusztus 13. kedd, 06:35
Több, mint egy hónapja kérdeztük meg a megyei jegyző Balázsyt, hogy mi a véleménye arról, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala nagyban kampányol a polgármesterjelölt Balázsynak. 

Júliusban írtunk a Vas megyei jegyzőnek, Balázsy Péternek levelet. A megyei önkormányzat Facebook-oldala ugyanis nekiállt kampányolni a szombathelyi fideszes polgármesterjelöltnek, Balázsy Péternek. A jegyzőt arra kértük, hogy válaszoljon a következő kérdéseinkre:

 

  • Kérem véleményét, hogy Ön szerint mennyire elfogadható az, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala propaganda, kampány posztoknak ad helyet?
  • Véleménye szerint megfelel az, az esélyegyenlőségi elveknek, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala eddig csupán a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltjének posztját osztotta meg?
  • Továbbá kérem vizsgálatát arra vonatkozóan lefolytatni, hogy a Vas Megyei Önkormányzat Facebook-oldalát ki kezeli, ezt milyen havi juttatásért teszi meg, illetve a szerkesztő milyen szerkesztési alapelvek mentén tölti fel az oldalt tartalommal.

 

A jegyzőtől még csak olyan visszajelzés sem jött, hogy levelünket megkapta és válaszadásig türelmet kér. A jegyzőnek egyébként kötelessége lenne válaszolni minden hivatalosan érkezett levélre. Márpedig az emailt a jegyző hivatalos e-mail címére küldtük el.

 

Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik így jártak. A Szombathely és Sé közötti rét szanálásával épített fociakadémia ügyében írtak civilek levelet a jegyzőnek. Választ ők is hiába várnak

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás