A Facebookon tette helyre a valótlanságot állító fideszes képviselőt Nemény András, szombathelyi polgármester

Farkas Bazsi 2020-04-04 11:40:00
A kormánypárt alternatív valóságában kihagyták őket a segélyakcióból, közben meg csak simán nem vettek részt benne.

Ahogy arról a héten már beszámoltunk pótcselekvési tervet eszelt ki a szombathelyi Fidesz. A városvezetés az országban is szinte egyedülálló módon szervezte meg az koronavírus miatti veszélyhelyzetben az idősek ellátását és szájmaszkok kiosztását a lakosságnak. A Stylben varrt maszkokat az önkormányzati dolgozók és önkéntesek szortírozták, csomagolták, majd hordták szét a postaládákba. 

A szombathelyi Fidesz frakció ebben az akcióban nem vett részt. A városháza ugyan kereste őket, de azzal hárítottak, hogy védett korban vannak, így telefonos segítséget vállalnak. Ennek tükrében egyébként elég érdekes Kecskés képviselőnek az a napokban tett nyilatkozata, hogy a választókörzetében ő is hordott ki maszkokat. 

Hende Csaba a térség fideszes parlamenti képviselője is távol tartotta magát a személyes érintkezéstől, ő inkább nokedlit szaggatott védett otthonában.

E hét végén aztán valami nagyon megváltozott, a fideszes képviselők úgy érezhették, hogy hibáztak, amikor úgy döntöttek, hogy nem állnak be az önkormányzati segítségnyújtásba, így saját akciót szerveztek. Az Őrvidékházban telefonos bázist építettek ki és sorra hívták a 65 évnél idősebbeket. Az persze kérdés, hogy milyen lista alapján. Valószínű, hogy a köznyelvben csak Kubatov listának hívott, a saját szavazóbázisuk adatait tartalmazó lista volt a segítségükre.

Találtak is egy olyan szépkorút, aki a polgári oldal egyik ismert alakja Szombathelyen: Széll Kálmánt. A professzorhoz ki is ugrott Horváth Gábor fideszes képviselő, aki vitt egy táska élelmiszert, ezt pedig jól le is fotózta és közzé is tette a párt két propaganda lapja. 

Mindkét beszámolóban nem győzték hangsúlyozni, hogy ezekben az időkben nem csak a segítség fontos, hanem az is, hogy a politika most félre legyen téve. Bájos gondolat akkor, amikor pont egy sajtóeseménynek tűnő megmozdulásra politikai alapon válogatják meg, hogy melyik sajtó kap meghívást és melyik nem. Pont így volt ezzel Hende Csaba is, aki sajtótájékoztatót tartott a minap, pont a telefonos akciójuk kapcsán, ám erre az eseményre is csupán a két fideszes helyi lap kapott meghívást. Ehhez képest a szombathelyi városvezetés legutóbbi online fogadóójáin előrevette a Fidesz közeli nyomtatott sajtó kérdéseit, hogy beleférjenek a lapzártába.

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldala

Na de vissza a Fidesz segítségnyújtásához és annak propagálásához. Horváth Gábor képviselő a Facebook-oldalán osztotta meg az egyik beszámolót a Széll Kálmánnál tett látogatásáról. A tudósításban többen között van egy ilyen mondat is, amit Horváthtól idéznek:

Nem csak a városvezetés által szervezett csoportok akarnak tenni a lakosságért, hanem mások is, csak őket nem akarják ebbe a tevékenységbe bevonni.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester erre a Facebookon kommentben ezt írta:

Kedves Gábor!

Minden képviselőre számítunk, mindenkit hívtunk, Téged is. Jelezted, hogy betegség miatt egy ideig nem tudsz jelen lenni, ami ebben a helyzetben teljesen érthető. A maszkok kiosztásánál is mindenkit kértünk, hogy szervezze a saját választókörzetét, amihez a városnál jelentkező önkéntesek segítségét biztosítottuk. A Fidesz frakció képviselői telefonos segítséget vállaltak, azt is megköszöntük.

Nyilvános fogadóórát tartottam dr Kecskés László bizottsági elnök úrral, a költségvetést érintő döntésekről tájékoztatom Lendvai Ferenc bizottsági elnök urat, egyeztettem Illés Károly frakcióvezető úrral, több fideszes polgármesterrel folyamatosan tartom a kapcsolatot, szükség esetén kikérem a megyei közgyűlés elnökének és a kormánymegbízott úrnak a véleményét, csak a legjobbakat tudom mondani a hozzáállásukról.

A jövőben is szólni fogunk. Csak kérlek ne mondd, hogy kihagytunk Bennetek. Most tényleg mindenkire szükség van. Tegyünk meg mindent együtt erőnk szerint.



A teljes bejegyzés itt olvasható:




Security Check Required

null


Címlapfotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.