Csütörtök hajnalra többszáz szombathelyi kisgyerek betegedett meg, hányásos-hasmenéses tüneteket produkálva. Gyaníthatóan élelmiszer-eredetű megbetegedésről van szó, négy iskola diákjait érinti, közös bennük, hogy ugyanarról a főzőkonyháról kapták az ebédet.
Megkerestük az érintett konyhát működtető Hungast cégcsoportot.
"Mint mindig, úgy ezen nap vonatkozásában is kollégáink a szabályoknak megfelelő mennyiségben és tárolási metodikával tettek el ételmintákat szükség szerinti hatósági vizsgálat elősegítésére az aznapi menüsorból, amely gyümölcsleves volt, tarhonyáshús, cékla savanyúsággal."
Minden felhasznált, külső beszállítótól érkező alapanyagra és a vezetékes ivóvízre is azonnali laboratóriumi vizsgálatot kértek: “ugyanis ilyen jellegű megbetegedések esetén ahogy nem zárható ki a vírusos, emberről emberre terjedő járvány, úgy a csapból folyó víz is lehet egy ilyen fertőzés forrása.”
Azért, hogy az érintett iskolák ne maradjanak ebéd nélkül, a cég egy másik telephelyéről, az Aranypatak-konyháról szállítják ma az ebédet.