A győri Jobbik reagált a Győri Vásár Kft. közleményükre való reagálására

Papp László Tamás 2020-12-12 10:55:00
A párt és az önkormányzati cég között az adventi vásár elmaradásának témájában az utóbbi napokban közleményháború indult.

A győri Jobbik csütörtökön közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben a győri adventi vásár elmaradására reagáltak. 

„Újabb csapás a kézműveseknek, ős- és kistermelőknek, vásárosoknak. A vírushelyzet miatt Győrben is elmarad a szokásos adventi vásár, azonban itt a helyi vezetők felelőssége is látható. A Győri Vásár Kft. arról tájékoztatta a kereskedőket, hogy 21 év után ez a rendezvény sem lesz megtartva. Dr. Dézsi Csaba polgármester, a miniszterelnök bejelentésére való tekintettel vonta meg az engedélyt, pedig a profi szervezőcsapat képes lett volna a vásár lebonyolítására – természetesen szigorú szabályok meghozatala és betartása mellett” – állítja a párt közleménye.

A párt szerint ebben bíztak az érintett kiskereskedők és beszállítók is és miután az egész évben sorra maradtak el a számukra kenyéradó rendezvények most joggal, csalódással érzik, hogy a Fidesz illetékesei a hitegetésekkel az év végén is „az út szélén hagyták” őket – fogalmazott a párt közleménye. Melyre pénteken a Győri Vásár Kft. is reagált.

Győri Vásár Kft.: Nem a városvezetésen múlott, hogy elmaradt az adventi vásár

Korábban közöltük a győri Jobbik közleményét, amelyben arról írtak: az adventi vásár elmaradása miatt kézművesek, ős- és kistermelőkn vásárosok érzik úgy, hogy a Fidesz illetékesei a hitegetésekkel az év végén is „az út szélén hagyták" őket. Erre reagált most a közleményben is megnevezett Győri Vásár Kft.

Mint leírták: „Sajnálatosan a Győri Vásár Kft ebben az évben nem tudta megrendezni a Téli Fesztivál rá eső részét, de ennek nem az az oka, hogy a Győri városvezetése azt nem engedte. Ellenkezőleg, folyamatosan támogatták a rendezvény megvalósítását, sok mindent tettek azért, hogy ne maradjon el a fesztivál. Nem rajtuk múlott.

A kiadott közlemény kreálóinak elkerülte a figyelmét az a tény, hogy a kormányrendeletben nevesítésre került a karácsonyi vásárok tiltása. A rendelet értelmében nem lehet karácsonyi vásárt tartani a bevezetett intézkedések időtartama alatt. Az egy más lapra tartozik, hogy a bevásárlóközpontok dugig vannak. Ennek ellenére valakik a rendeletbe beletették ezen rendezvények tiltását, amivel mi sem értünk egyet. Véleményünk értelmében egy szabadtéri rendezvény kevésbé lehet gócpontja a fertőzés terjedésének, mint egy bevásárlóközpont zárt tereiben vásárló tömeg. Mi is bíztunk abban közösen a város vezetésével, hogy ezen passzus kikerül a rendeletből” – hangsúlyozta egyebek között a Győri Vásár Kft. ügyvezetője. 

Erre a győri Jobbik most a következőket válaszolta: „A Jobbik győri alapszervezete természetesen nem a Győri Vásár Kft.-vel kíván vitatkozni, hiszen a fideszes kormány az, aki alkalmatlan a válság kezelésére, a valós problémákról pedig mélyen hallgat. Ezt teszi az orvos vezette győri városvezetés is, a turizmussal, vendéglátással foglalkozó cégek pedig kénytelen csendben tűrni és várni, hogy meddig bírják még csőd nélkül. Abban bízunk és reméljük, hogy a magyar ős- és kistermelők, kereskedők túlélik ezt a szörnyű időszakot és nem adják fel - még akkor sem, ha  ettől a kormánytól eddig semmi segítséget nem kaptak. A Jobbik győri alapszervezete a jövőben is kiáll a győriek és a magyar emberek, vállalkozások mellett!” – írták a közleményükben.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.