A Falco és a Körmend edzője is óvatosságra inti csapatát

Vágvölgyi Bálint 2019-05-22 10:44:00
Okorn és Zollner is azt mondja, hiába vezetnek 2-0-ra a párharcokban, még nem szabad megnyugodniuk. Edzői nyilatkozatok.

Tegnap véget ért a kosárbajnokság rájátszásában a negyeddöntők második játéknapja. Mindkét vasi csapat sikerrel vette az akadályokat, a Falco Kecskeméten, a Körmend Sopronban tudott győzni, így egy lépésre kerültek a továbbjutástól.  Íme a nyilatkozatok a hunbasket.hu jóvoltából:

Sopron KC – Egis Körmend 89-90 (31-14, 11-23, 16-30, 31-23)

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek! Remekül kezdtünk, a mai játékunk összehasonlíthatatlanul jobb volt a párharc első meccsén nyújtott teljesítményünknél. Sajnos a két középső negyedben sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk olyan intenzitással játszani, hogy megtartsuk az előnyt. A negyedik negyedben nagy hajrát nyitottunk, remek volt a hangulat, de a végén nem nekünk volt szerencsénk. Null-kettő után nehéz bármit is mondani, de szeretnénk megismételni a mai játékunkat Körmenden, ahová nem feltartott kezekkel megyünk.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Tudtam, és jeleztem is játékosaimnak, hogy az első, hazai környezetben simán megnyert mérkőzés után nehéz dolgunk lesz, ennek ellenére nagy előnyt adtunk ellenfelünknek. A folytatásban magunkra találtunk, fordítottunk, de az utolsó pillanatig és leheletéig küzdő Sopron nagyon megnehezítette a dolgunkat. Vezetünk kettő-nullra, de még nem nyertük meg a párharcot, gratulálok mindkét csapat szurkolótáborának a fantasztikus légkörhöz, amit a csarnokban teremtettek.

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 56-85 (20-20, 8-27, 15-18, 13-20)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok, megérdemelten nyert a Falco. Az elmúlt időszakban, az elmúlt mérkőzéseken mindig probléma volt az, hogy rosszul kezdtünk, most a Falco ellen jól kezdtünk, majd a második negyedtől kezdve csak futottunk az eredmény után. Felkészültünk, jól védekeztünk támadtunk az első negyedben, a második negyedben viszont a támadó játékunk gyenge volt, mondhatni semmilyen volt. Nem jó figurákat hívtunk, nem megfelelő dinamikával és intenzitással támadtuk a gyűrűt. Jól játszott a Falco, rossz passzokba és vállalásokba kényszerítettek minket, átrohantak rajtunk pedig készültünk erre, mivel ez a legjobb fegyverük. Passzívak voltunk a labdával, ha nem tudunk jó dobóhelyzeteket kialakítani, akkor nem lesz jó dobásszelekció, rákényszerítettek a bravúrkosarakra, de ebben a periódusban ezek nem mennek be. Fiatalok jöttek be mind a két oldalon a mérkőzés végére, igyekeztünk, hogy csak magyarok legyenek a pályán. Természetesen nem olyan szerkezetbe, hogy mindenki a saját pozícióján játsszon. Köszönöm a szurkolóknak a türelmet, tiszteletből nem ezt érdemelték volna, de a szezont nézve szép eredményeink voltak. Sajnálom az utolsó két meccset, nem voltunk 100 százalékosak, de örülök, hogy vállalták a játékosaim a mérkőzést és ki tudtunk állni. Kellemes nyarat kívánok a szurkolóknak, van még egy mérkőzés, edző vagyok, optimista, de realista is, innen nem szoktak továbbjutni. Köszönöm az egész szezonnyi támogatást, bizakodóak vagyunk a következő szezonra, mérleget vonva erőn felül teljesítettünk, elkényeztettük a szurkolókat, mivel magasra tettük a lécet. A célunk és a teljesítményünk között valahogy fél úton kell meghúzni a vonalat úgy gondolom, hogy az lenne a reális, ezt a szezont kimaxoltuk.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien elutaztak velünk. Nem igazán kezdtük jól a mérkőzést, álmosan léptünk pályára. A második negyedtől kezdve viszont jól kontrolláltuk a meccset, változtattunk a rotáción. Elégedett vagyok azzal, hogy kettő nullára vezetünk a három győzelemig tartó párharcban, de nem elégszünk meg ennyivel, nincs még ezzel vége, még egy lépés hátravan.

A párharcok harmadik mérkőzését pénteken 18 órától játsszák.

(via BB1)

 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.