Rettentő izgalmas meccsen, egyetlen ponttal győzött a Körmend Sopronban

ugytudjuk.hu
2019. május 21. kedd, 20:44
6 másodperccel a vége előtt még a Sopron vezetett.

Sopron KC - Egis Körmend 89-90 (31-14, 11-23, 16-30, 31-23)
Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Benczur T., Győrffy P. A., Balogh Gy. (Gorka Sz. Zs.)

Sopron: Warner 33/21, Lemar 19/6, Supola 7/3, Wiggins 6/3, Gordon 18. Csere: Molnár M. 4, Werner -, Dénes 2.

Körmend: Bradford 18, Price 9/3, Ferencz 19/15, Hammonds 21/9, Delas 6. Csere: Thames 5, Csorvási 12, Takács K. -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Körmend javára.

 

Egy papírformának megfelelő, magabiztos hazai siker után a rájátszás negyeddöntőjének második mérkőzésen az újabb győzelem reményében lépett pályára az Egis Körmend a Novomatic Arénában. Az esélytelenebbnek vélt Sopron KC nem akart megelégedni szimplán a play-offba jutással, szurkolói előtt szerette volna kiegyenlíteni a párharcot.

 

Villámrajtot vettek a soproniak. Lemar, Supola és Wiggins is távolról talált be, így öt perc után 15-5 állt az eredményjelzőn. Hammonds triplája után felcsillant a remény, hogy elkezdi a felzárkózást a Körmend, ám továbbra is lendületben maradt az SKC. A hátralévő szakaszban Warner is beszállt a pontgyártásba, míg a vendégeknél nem működtek a támadások, így tisztes különbség alakult ki tíz perc után (31-14).

 

Bradford és Price pontjaira építve kezdte el lopni a távolságot a vasi együttes, ekkor 38-30 volt az állás. A Sopron még visszaállította a korábbi tízpontos távolságot, ám Bradford pontosan büntetőzött, majd Hammonds is a helyére küldött egy duplát. Így a félidőre már csak öt pont maradt a hazaiak előnyéből (42-37).

 

A harmadik negyed első öt percében még sikerült tartania a vezetését a Sopronnak, noha többször is feljött két pontra a Körmend. Az egyenlítés Bradford büntetőit követően jött össze, majd Ferencz hármasa már vendég vezetést eredményezett. A különbség egyre nagyobb lett, Ferencz újabb triplájával már tizenegy pont is volt közte, Warner duplája hozta vissza kilencre a hazaiakat (58-67).

 

Ferencz nagyon belőtte magát, a folytatásban is lendületben maradt. Hiába próbálkozott a Sabáli-legénység, a körmendi bedobó két távolit is a helyére küldött. Mégis felállt a Sopron, Warner és Lemar révén visszajött egy pontra, majd a vezetést is átvette előbbi távolijával két perccel a vége előtt. 86-86-ról indult az utolsó perc. Delas értékesített egy közelit, amire Warner válaszolt. A végjátékban Gordon az egyik büntetőjét dobta csak be, míg Bradford duplája még időben volt, így ha nehezen is, de a második meccset is behúzták a vasiak (89-90).

(BB1)

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás