HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Falco edzője a szurkolók segítségét kéri a csapat hazai BL-meccse előtt

Vágvölgyi Bálint
2019. december 3. kedd, 15:33
Gasper Okorn telt házat szeretne a litván Neptunas ellen.

A Bajnokok Ligája hetedik fordulójában a Neptunas Klaipeda csapatát fogadja hazai pályán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. A litvánok 4 győzelemmel és 2 vereséggel, hármas holtversenyben állnak a D-csoport élén, övék a hatodik legponterősebb csapat az egész sorozatban - meccsenként 85.3 pontot átlagolnak.

 

A mérkőzés előtt Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott:

 

"A Neptunas egy tipikus litván csapat, a litván iskola egyik mintapéldája. Játékosaik tökéletesen olvassák a kosárlabdát, egy kis improvizációval megspékelve, nagyjából hasonló képet festenek, mint amilyen a litván válogatottat is jellemzi. Szemre is tetszetős, szép kosárlabdát játszanak, tele vannak igazi karakterekkel és jó dobókkal. Keretükben remek elegyet alkotnak a rutinos, tapasztalt és a nagyon fiatal, tehetséges játékosok, akik biztató jövőképei a litván kosárlabdának. Két fontos láncszemük Delininkaitis és Gailius, akiket jól ismerek, elképesztő pályafutással rendelkeznek, nagyon komoly és magas szintű európai csapatokban fordultak meg. Olyan szempontból érdekes a keretük, hogy nincs kimondottan magas emberük négyes és ötös poszton, de azért alacsony csapatnak sem nevezhetjük őket, hiszen egyestől a hármas posztig átlagosan két méter körüliek. Gailius például kettest játszik, de sok más csapatnál lehetne akár négyes is. Ez nem egy megszokott helyzet, de mindenképpen készültünk erre is. Készen kell állnunk a harcra, nagyon kell koncentrálnunk és tudunk kell reagálni az improvizatív játékaikra. Igyekszünk kihasználni az előnyeinket, illetve az ő gyenge pontjaikat, amikkel tisztában vagyunk. Fontos, hogy nyomást gyakoroljunk az irányítójukra, tördelnünk kell a sima és egyszerű támadójátékukat, nekünk kell kontrollálnunk a meccset. Emellett persze ügyelnünk kell a jó dobóikra is, a kemény védekezés és a jó lepattanózás pedig mindig kulcskérdés.

 

Holnap is számítunk szurkolótáborunkra, mindig nagy szükségünk van rájuk. Jó lenne, ha hazai pályán ismét közel telt ház előtt játszanánk, hiszen egy forró atmoszféra nagy segítségünkre lehet ilyen ellenfelek ellen. Mi pedig megígérjük, hogy a végsőkig fogunk harcolni, mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk.

 

Jelen állás szerint ugyanazzal a kerettel tudunk kiállni, mint vasárnap Kecskeméten" - mondta Okorn.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Neptunas Klaipeda

Bajnokok Ligája, D-csoport, 7. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szerda, 18:00

Falco: Váradi - Curry - Benke - Filipovity - Reddic.

Neptunas: Janavicius - Sedekerskis - Gailius - Galdikas - Masiulis.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás