Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Falco edzője a Körmendnek is gratulált a Sopron elleni meccs után

Vágvölgyi Bálint
2019. november 28. csütörtök, 18:51
Gasper Okorn azt mondta, tanulniuk kell ebből a mérkőzésből.

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-68-ra legyőzte hazai pályán a Sopron KC-t. A hetedik fordulóból elhalasztott mérkőzést így látta a két vezetőedző:

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, megérdemelték. Kontrolláltuk a meccset az első perctől kezdve, tudtuk, hogy nem lesz könnyű, nyomás nélkül jött hozzánk az ellenfelünk. Az volt a fordulópont, amikor Perl ziccerével meglett a húsz pontos különbség, de a kosarát támadóhiba miatt elvették a játékvezetők. Védekezésben feljavultunk, a támadásaink pedig rendben voltak. Kellően mély rotációval játszottunk, ahogy elterveztük. Nem volt kérdés, hogy ki nyer. Tanulni kell ebből a meccsből is, de hogy mit, az az öltözőben marad. Csak saját magunkkal foglalkozunk. Gratulálok a szomszédainknak, a Körmendnek a továbbjutásért a FIBA-kupában, ez nagyon fontos a magyar kosárlabdának, hogy két csapat is még versenyben van decemberben.

 

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Először is üdvözlök újra itt mindenkit, nekem ez már a negyedik alkalom, hogy itt járok, hiszen korábban a válogatottal is megfordultam már itt. A Falco nagyszerű csapat, nem véletlenül első a tabellán, a mai győzelmet is megérdemelte. Úgy jöttünk ide, hogy negyven percen keresztül harcolni akarunk, és ha lesz lehetőségünk a győzelemre, akkor azt megragadjuk. Nem mi voltunk az esélyesek, ezt tudtuk, Magyarországon mindig mindenki ellen a Falco számít annak. A kulcsembereink nem fogtak ki jó napot, ráadásul fault-problémákba is keveredtünk. Harcoltunk, amennyire tudtunk. Új edző és új játékosok érkeztek a csapathoz, gyakorlatilag érdemi munkát csak egy hete tudunk együtt végezni, de már most nagyon pozitívak a visszajelzések a csapattól. Sok munka vár még ránk, megyünk tovább, fel kell használni ezeket a meccseket is az építkezésre, tanulnunk kell belőle. Gratulálok a Falcónak még egyszer, illetve mindkét szurkolótábornak, mert nagyszerű atmoszféra volt.

 

(via BB1)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás